Connect with us

technokrata

Végre nevet kapott a 100 dolláros laptop

Laptop

Végre nevet kapott a 100 dolláros laptop

Kevésbé frappáns, de legalább rövid nevet kapott az elmaradott régióknak szánt mobil készülék.

A Nicholas Negroponte nevével fémjelzett Egy Laptop Gyermekenként Szervezet (One Laptop per Child Organisation, OLPC) végre dűlőre jutott abban a kérdésben, hogy mi legyen a mindenki által csak „100 dolláros laptop” néven illetett készülék hivatalos elnevezése. A kifejezetten az elmaradott térségek legfiatalabb rétegeinek szánt laptop mostantól 2B1 név alatt fut, ami, valljuk be, kevésbé frappáns, de legalább rövid.

Ugyanakkor lehet, hogy ez még változni fog, legalábbis Walter Bender, a kezdeményezés szoftveres és tartalmi programozásért felelős részlegének vezetője szerint nem kizárt, hogy a végső név más lesz. A 2B1 egyébként az OLPC küldetéséből eredeztethető; a szervezet ugyanis a világ gyermekeinek a technológia használatával való egyesítését tűzte ki célul.

A projekt jelenleg szépen halad a kiteljesedés felé: a nigériai és a thaiföldi kormányzatok már rendeltek 1-1 millió példányt az eszközből. Eredetileg India is igényelt volna, ám a teheneket istenként tisztelő nemzet vezetői úgy döntöttek, hogy azt a 130-140 millió dollárt, amit erre költenének, inkább iskolákra és tanárokra fordítják. Mindazonáltal az OLPC szervezet létrehozói bíznak abban, hogy további rendelések érkeznek majd a laptopra, hiszen a világnak sajnos számos más elmaradott térsége is van, ahol a gyerekeknek enélkül a projekt nélkül esélyük sincs megismerkedni a számítástechnikával.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd