Connect with us

technokrata

Lángokban egy Apple notebook

Laptop

Lángokban egy Apple notebook

Hiába az amerikai cég visszahívási akciója, nem tudnak minden balesetet megelőzni.

Egy, a hét elején megjelent japán kormányzati beszámoló szerint legalább egy olyan eset ismert, amikor a korábban már több cikkünkben (itt és itt) is említett hibás Sony akkumulátorok miatt tűz ütött ki egy szigetországbeli notebookban. Az Apple által forgalmazott elektronikus eszköz még áprilisban sérült meg: a hibás energiaforrás annyira túlmelegedett, hogy begyulladt, ezzel pedig kisebb sérüléseket okozott a történeken minden bizonnyal alaposan meglepődött felhasználójának.

Mindezidáig nem érkezett olyan jelentés Japánból, amely sérülésről számolt volna be a hibás Sony akkumulátorokat illetően. Igaz, két olyan Dell notebook is lángra kapott a távol-keleti országban, amelyben az ominózus telepek dolgoztak, de azok nem jártak személyi sérülésekkel. Ez utóbbi gyártó 4 millió, Steve Jobs cége pedig 1,8 millió mobil energiaforrást volt kénytelen visszahívni.

A Sony, a Dellnek és az Apple-nek is felkínálta a gazdasági segítségnyújtást; így már közel 6 milliónyi akkumulátor cseréjének költsége nyomja a távol-keleti vállalat „vállát”. Ez, a cég bejelentése szerint 170 és 260 millió dollár közötti extrakiadást jelent majd, ami minden bizonnyal komoly nyomot hagy a Sony profitjában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd