Connect with us

technokrata

Lángokban egy Apple notebook

Laptop

Lángokban egy Apple notebook

Hiába az amerikai cég visszahívási akciója, nem tudnak minden balesetet megelőzni.

Egy, a hét elején megjelent japán kormányzati beszámoló szerint legalább egy olyan eset ismert, amikor a korábban már több cikkünkben (itt és itt) is említett hibás Sony akkumulátorok miatt tűz ütött ki egy szigetországbeli notebookban. Az Apple által forgalmazott elektronikus eszköz még áprilisban sérült meg: a hibás energiaforrás annyira túlmelegedett, hogy begyulladt, ezzel pedig kisebb sérüléseket okozott a történeken minden bizonnyal alaposan meglepődött felhasználójának.

Mindezidáig nem érkezett olyan jelentés Japánból, amely sérülésről számolt volna be a hibás Sony akkumulátorokat illetően. Igaz, két olyan Dell notebook is lángra kapott a távol-keleti országban, amelyben az ominózus telepek dolgoztak, de azok nem jártak személyi sérülésekkel. Ez utóbbi gyártó 4 millió, Steve Jobs cége pedig 1,8 millió mobil energiaforrást volt kénytelen visszahívni.

A Sony, a Dellnek és az Apple-nek is felkínálta a gazdasági segítségnyújtást; így már közel 6 milliónyi akkumulátor cseréjének költsége nyomja a távol-keleti vállalat „vállát”. Ez, a cég bejelentése szerint 170 és 260 millió dollár közötti extrakiadást jelent majd, ami minden bizonnyal komoly nyomot hagy a Sony profitjában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek