Connect with us

technokrata

Apple-Nike: zene és high-tech – sportolás közben

Laptop

Apple-Nike: zene és high-tech – sportolás közben

Az Apple és a Nike ma délelőtti budapesti sajtótájékoztatóján bemutatták, hogy milyen a jövő high-tech futócipője, mely hamarosan már hazánkban is megvásárolható lesz.

A Nike+ technológia és az iPod Nano újfajta élményt nyújt futás közben, mert segítségükkel maximálisan kihasználható a zene motiváló ereje teljesítményünk fokozása érdekében. Sőt, amellett, hogy kedvenceinket hallgathatjuk, a Nano még elért eredményeinkről is beszámol nekünk.

Nemzetközi kutatások alapján az Apple iPod Nano-t használók 50 százaléka futás közben használja MP3 lejátszóját, összességében, pedig a futók 75 százaléka zenére fut, ráadásul közülük 40 százalék el sem indul zene nélkül. A Nike és az Apple új rendszere 3 részből áll: szükséges hozzá egy Apple iPod Nano, egy Nike+ technológiával ellátott Nike futócipő és egy Nike+ iPod Sport Kit, mely adó- és vevőegységet tartalmaz.

Érzékelő és vevőegység
A cipőbe helyezett érzékelő és a vevőegység egy gyorsulásmérő és a szabadalmazott Nike+ iPod technológia segítségével követi a láb mozgását és ez alapján határozza meg a távolságot, időt, tempót és az elégetett kalóriákat. A bal oldali cipőbe helyezett szenzor biztosítja a kapcsolatot a cipő és az iPod Nano között. Az érzékelő a talpbetét alatt észrevétlenül bújik meg a speciális, erre a célra kialakított úgynevezett pocketben. Nem szükséges be- és kikapcsolni (ezt automatikusan megteszi 4 km/h fölötti sebességnél), és körülbelül 1.000 órán át működőképes. Amikor a vevőegységet az iPod Nano megfelelő kimenetébe illesztjük, létrejön a kapcsolat a cipőben található érzékelővel, és a Nike+ iPod opció megjelenik a Nano kijelzőjén. Egyszerűen csak ki kell választani a Nike+ iPod menüpontot, valamint egy edzésprogramot és kezdhetjük is a futást.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek