Connect with us

technokrata

Apple-Nike: zene és high-tech – sportolás közben

Laptop

Apple-Nike: zene és high-tech – sportolás közben

Az Apple és a Nike ma délelőtti budapesti sajtótájékoztatóján bemutatták, hogy milyen a jövő high-tech futócipője, mely hamarosan már hazánkban is megvásárolható lesz.

A Nike+ technológia és az iPod Nano újfajta élményt nyújt futás közben, mert segítségükkel maximálisan kihasználható a zene motiváló ereje teljesítményünk fokozása érdekében. Sőt, amellett, hogy kedvenceinket hallgathatjuk, a Nano még elért eredményeinkről is beszámol nekünk.

Nemzetközi kutatások alapján az Apple iPod Nano-t használók 50 százaléka futás közben használja MP3 lejátszóját, összességében, pedig a futók 75 százaléka zenére fut, ráadásul közülük 40 százalék el sem indul zene nélkül. A Nike és az Apple új rendszere 3 részből áll: szükséges hozzá egy Apple iPod Nano, egy Nike+ technológiával ellátott Nike futócipő és egy Nike+ iPod Sport Kit, mely adó- és vevőegységet tartalmaz.

Érzékelő és vevőegység
A cipőbe helyezett érzékelő és a vevőegység egy gyorsulásmérő és a szabadalmazott Nike+ iPod technológia segítségével követi a láb mozgását és ez alapján határozza meg a távolságot, időt, tempót és az elégetett kalóriákat. A bal oldali cipőbe helyezett szenzor biztosítja a kapcsolatot a cipő és az iPod Nano között. Az érzékelő a talpbetét alatt észrevétlenül bújik meg a speciális, erre a célra kialakított úgynevezett pocketben. Nem szükséges be- és kikapcsolni (ezt automatikusan megteszi 4 km/h fölötti sebességnél), és körülbelül 1.000 órán át működőképes. Amikor a vevőegységet az iPod Nano megfelelő kimenetébe illesztjük, létrejön a kapcsolat a cipőben található érzékelővel, és a Nike+ iPod opció megjelenik a Nano kijelzőjén. Egyszerűen csak ki kell választani a Nike+ iPod menüpontot, valamint egy edzésprogramot és kezdhetjük is a futást.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd