Connect with us

technokrata

Óriási fényerejű új Canon objektív

Laptop

Óriási fényerejű új Canon objektív

A Canon bejelentette legújabb, L-sorozatú objektívjét.

Az EF 50mm f/1.2L USM a legszélesebb blendenyílással és igen finom mélységélesség-állítási tulajdonságokkal rendelkezik a jelenlegi EF választékon belül. Várhatóan népszerű lesz az esküvői és portréfotósok körében, de a fotós újságírók is előszeretettel használják majd. Az új modellbe is a Canon népszerű, nagysebességű autofókusz mechanizmusa került beépítésre, és az objektív majdnem tökéletesen kör alakú blendét használ, amely egyenletesen homályos fókuszon kívüli területeket eredményez.

Specifikációk:
-A legújabb ultraszonikus (USM) motor a gyors és majdnem teljesen csendes autofókusz mozgatáshoz
-Folyamatosan használható kézi élességállítás
-Super Spectra lencsebevonatok, és optimalizált lencsealakok a becsillogás és a szellemkép kialakulásának elkerülésére
-Por- és nedvességálló tömítések
-Nagy, kör alakú blende az attraktív, egyenletes háttér-elmosódás eléréséhez
-A távolságra vonatkozó információk visszaküldése az E-TTL II vaku-algoritmusnak, minden jelenlegi digitális EOS fényképezőgép esetén
-Minimális fókusztávolság: 45 centiméter
-Napellenző és tok mellékelve.

A maximális f/1.2 blendenyílás a jelenlegi Canon objektívek közül a legszélesebb, így ideális a vaku nélküli beltéri fényképezéshez, amely tipikusan a fotós újságírók és esküvői fotósok számára előnyös, akik nem szeretnék megzavarni az eseményt a vaku villanásával.

A legújabb gyűrű típusú ultraszonikus motor (USM), a nagysebességű processzor és a továbbfejlesztett AF algoritmusok biztosítják az igen gyors reagálású automatikus élességállítást. Az állandó nyomatékú motor nagysebességgel mozgatja a lencsecsoportot a megfelelő pozícióba, majd nagy pontossággal állítja meg, túlfutás nélkül. A fotósok a kézi fókuszgyűrűt elforgatva akármikor használhatják a kézi élességállítást anélkül, hogy előtte ki kellene kapcsolniuk az autofókusz módot.

A majdnem teljesen kör alakú blende egyenletesen homályos fókuszon kívüli területeket eredményez, és az extrém szűk mélységélesség a legnagyobb blendenyílásnál ideálissá teszi ezt az objektívet a portrékészítéshez. Az f/1.2 blendenyílással drámai hatásokat lehet elérni, például a modell szeme éles lehet, míg az arc többi része homályossá tehető.

A hagyományosan gyártott elemekből épített széles blendenyílású objektíveknél fellép a szférikus aberráció jelensége, amely a kép életlenedését, vagy optikai elmosódását okozza. Ennek megakadályozására a 8 lencsetag, 6 csoport konstrukcióba egy nagy aszférikus lencsetagot is beépítettek, amelynek precíz, változó görbülete és különleges konstrukciója van. Az aszférikus tag biztosítja az élességet és a megfelelő kontrasztot a teljes gyújtótávolság- és blendenyílás-tartományban.

Az EF 50mm f/1.2L USM objektív az optimalizált lencseformákkal és a lencsén belül speciális antireflektív anyaggal csökkenti a nem kívánt fényvisszaverődéseket, ezenkívül azonban a Canon által szabadalmaztatott Super Spectra bevonatot is használja az egyes lencsetagokon. Ez a bevonat sikeresen csökkenti a becsillanás vagy a szellemkép kialakulásának esélyét – ezek a jelenségek az érzékelőről visszatükröződő kép miatt gyakoribbak a digitális fényképezőgépek esetében. A megnövelt fényelnyelésű bevonat csökkenti a lencsetagok becsillanásának mértékét, így torzítatlan, természetes színű képek készülhetnek.

Ha az EF 50mm f/1.2L USM objektívet együtt használják a Canon EX Speedlite vakuk egyikével EOS fényképezőgépeken, akkor az objektív átküldi a távolságra vonatkozó információkat az E-TTL II vakurendszernek, szemmel látható javulást eredményezve a vakus expozíciómérés terén.

Külön az EF 50mm f/1.2L USM számára készített napellenző és puha objektívtartó is kapható opcionális tartozékként. Összhangban a Canon környezetvédelmi filozófiájával, az objektív csak ólommentes üvegből készült alkatrészeket tartalmaz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd