Connect with us

technokrata

Piacon a mobilprocesszorok új generációja

Laptop

Piacon a mobilprocesszorok új generációja

Hivatalosan is útjára indult a Core 2 Duo processzorcsalád.

A világ PC gyártói, viszonteladói és integrátorai több mint 200 féle Intel Centrino Duo mobil technológia alapú terméket látnak el Intel Core 2 Duo processzorral idén. A múlt hónapban piacra dobott Intel Core 2 Duo már kapható az Intel Viiv kompatibilis, multimédiás PC-kbe építve is.

Az Intel Core 2 Duo processzorok két működő maggal, illetve “aggyal” rendelkeznek, melyek kevesebb idő alatt, alacsonyabb energiafogyasztás mellett képesek összetett feladatok elvégzésére. Ez formatervezettebb, elegánsabb és kisebb rendszert jelent. E processzorok magas teljesítmény mellett működtetnek videó, multimédiás, és játékprogramokat, különösen több alkalmazás egyidejű futtatásakor. Például Centrino Duo alapú rendszerekbe integrálva, a Core 2 Duo processzorok javíthatják a HD videók le- és visszajátszó funkcióját, felgyorsíthatják a zenék digitalizálását, hogy azok feltölthető legyen MP3 lejátszóra is, és még gyorsabban futtatják a legújabb vírusvédelmi újdonságokat.

A Core 2 Duo processzorral (korábbi kódnevén „Merom”) ellátott Intel Centrino Duo mobil technológia alapú laptopok fel vannak szerelve a jelenlegi Intel 945 Express chipkészlet családdal és az Intel PRO/Wireless 3945ABG hálózati kapcsolattal is.

Az e hónap elejétől kapható, Intel Core 2 Duo processzorral ellátott Intel Viiv technológián alapuló multimédiás PC-k magukba foglalják az Intel 965 Express csip készletet, támogatják a HD playback funkciót, valamint 7.1-es surround hangzást is képesek produkálni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek