Connect with us

technokrata

Nagy zoom az új ultra-kompakt fényképezőgépben

Laptop

Nagy zoom az új ultra-kompakt fényképezőgépben

Az új Olympus FE-200 kompakt formája ellenére – aminek köszönhetően gyakorlatilag bármekkora zsebben elfér – 5x-ös zoom objektívvel rendelkezik, melynek gyújtótávolsága 28-140 milliméter.

Amellett, hogy a felhasználó közvetlenül az eseményekre közelíthet, nagylátószögű beállítással nagyobb színtér örökíthető meg – akár panorámaképet, akár közelről átfogó képet örökítünk meg.

A fényképezőgép belső alkatrészeit ultrakompakt, elegáns fém váz burkolja. A 6 millió pixel biztosítja a nagy teljesítményű zoom objektíven keresztül felvett képek élethű rögzítését. A pillanatfotósok általában nem szeretnek a hosszas menübeállításokkal bajlódni, és szeretnek azonnal akcióba lépni. Ennek érdekében a fényképezőgép kezelése egyszerű. Mindez az ˝egy gomb, egy funkció˝ működési elvnek, és a praktikus súgó funkciónak köszönhető, amely közvetlenül a nagyméretű kijelzőn jeleníti meg a fényképezőgép funkcióinak leírását.

A precíziós, 5x-ös optikai zoom objektív (35 mm-es megfelelője 28-140 mm) ilyen kisméretű fém vázban történő elhelyezése jelentős technikai kihívást jelent. Az FE-200 egyrészt lehetővé teszi a távoli témák közelebb hozását, másrészt nagyobb terület befogását.

Az ˝egy gomb, egy funkció˝ működési elvnek köszönhetően azok számára sem jelent problémát a fényképezőgép kezelése, akik korábban még nem tartottak a kezükben digitális fényképezőgépet. Mindemellett folyamatos segítséget nyújt a beállítások során a súgó funkció. Tíz, előre beállított expozíció-vezérlési program áll rendelkezésre, melyek alkalmazása esetén a fényképezőgép automatikusan végzi el, a feltételeknek megfelelő beállítást. A hüvelykujjal kényelmesen forgatható üzemmód tárcsával gyorsan válthatunk a nyolc különböző program közül (köztük a képstabilizáló üzemmód ISO 800 érzékenységgel), így megspórolható a menük végignavigálására fordítandó idő. Annak érdekében, hogy a makrófelvételek és videofelvételek rajongói se szoruljanak háttérbe, ez a modell Szuper Makró üzemmóddal is rendelkezik, melynek alkalmazásával mindössze 5 centiméteres távolságról készíthető felvétel. Továbbá lehetőség a hanggal rögzíthető filmfelvételek készítésére.

A belső memória mellett az FE-200 természetesen xD-Picture Card memóriakártya nyílással is rendelkezik. Számítógép használatával a fényképezőgéphez mellékelt Olympus Master szoftvernek köszönhetően, a képadatok egyszerű letöltésére, kezelésére, szerkesztésére és nyomtatására van lehetőség.

A készülék 2006. szeptemberében jelenik meg az üzletekben.

Specifikációk:
-6 millió pixel elegáns fém vázban
-5x-ös optikai zoom (35 mm-es megfelelője 28-140 mm), 1:3,3-4,8
-2,5 colos átmérőjű LCD
-˝Egy gomb, egy funkció˝ működési elv
-Súgó funkció, mely közvetlenül az LCD-n jeleníti meg a fényképezőgép funkcióihoz tartozó leírásokat
-10 expozíció-vezérlési program (például Sport, Kültéri, Tűzijáték)
-Hanggal rögzíthető filmfelvétel a memória kapacitásáig
-Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
-Olympus Master szoftver, LI-12B lítium-ion akkumulátor és töltő
-Többnyelvű menü (10 nyelv), további nyelvek Interneten keresztül tölthetőek le (25 európai nyelv közül választhatunk).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd