Connect with us

technokrata

Kicsi és exkluzív – a Fujitsu Siemens felsőkategóriás noteszgépe

Laptop

Kicsi és exkluzív – a Fujitsu Siemens felsőkategóriás noteszgépe

Közelebbről is szemügyre vettük a Lifebook Q2010 notebookot, mely számos tekintetben kilóg a többi hordozható számítógép közül.

A Fujitsu Siemens Computers Lifebook Q2010-es noteszgépéről már többször is hírt adtunk: először a készülék bejelentése, majd az eszköz bemutatója kapcsán. Nemrég módunk nyílt kipróbálni a kis notebookot, ami már exkluzivitása miatt is figyelmet érdemel. A kifejezetten felsőkategóriás hordozható számítógépnek pozícionált Q2010-es ugyanis csak korlátozott darabszámban készül(t), így ez, valamint ára is biztosítja, hogy a noteszgép mindenhol feltűnő jelenség lesz.

És még szó sem esett a külcsínről és belbecsről! Pedig e tekintetben is egyedit alkotott a vállalat. Az elsőként mindjárt szembetűnő jelenség a lezárt notebooknál, hogy fedőlapját egy fényes, csillogó anyaggal vonták be. Használat során azonban kiderült, hogy a zongoralakk, habár elegáns hatást kölcsönöz a notebooknak, több szempontból sem praktikus. Egyrészt meglátszanak rajta az ujjlenyomatok, így ha csak nem kesztyűben használjuk, kénytelenek vagyunk időnként tisztítani. És itt jelentkezik a másik gond: ugyan a készülék dobozába egy mikroszálas törlőkendőt is csomagoltak, amellyel meglepően jó hatásfokkal lehet eltüntetni a használatról árulkodó jeleket, a felület gyorsan karcolódik. Személyes tapasztalatunk szerint egy alaposabb tisztítást követően „mikrobarázdák” jelentek meg a fedőlapon, amelyek távolról ugyan nem láthatók, a tulajdonos számára azonban mégis zavaró lehet egy ilyen borsos áron kínált notebook esetén.

A Lifebook Q2010-es ugyanis nem olcsó: a már hazánkban is kapható készülék – habár tényleg mindennel el van látva, amire csak szüksége lehet a felhasználónak – nettó ára egy millió forint körül alakul, amint azt Ónody Csaba termékmenedzsertől megtudtuk. Itt viszont nagyjából véget is értek az eszközzel kapcsolatos negatív jellemzők, lássuk hát, milyen pozitív tulajdonságokkal vértezték fel a Fujitsu Siemens exkluzív notebookját!Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd