Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kicsi és exkluzív – a Fujitsu Siemens felsőkategóriás noteszgépe

Laptop

Kicsi és exkluzív – a Fujitsu Siemens felsőkategóriás noteszgépe

Közelebbről is szemügyre vettük a Lifebook Q2010 notebookot, mely számos tekintetben kilóg a többi hordozható számítógép közül.

A Fujitsu Siemens Computers Lifebook Q2010-es noteszgépéről már többször is hírt adtunk: először a készülék bejelentése, majd az eszköz bemutatója kapcsán. Nemrég módunk nyílt kipróbálni a kis notebookot, ami már exkluzivitása miatt is figyelmet érdemel. A kifejezetten felsőkategóriás hordozható számítógépnek pozícionált Q2010-es ugyanis csak korlátozott darabszámban készül(t), így ez, valamint ára is biztosítja, hogy a noteszgép mindenhol feltűnő jelenség lesz.

És még szó sem esett a külcsínről és belbecsről! Pedig e tekintetben is egyedit alkotott a vállalat. Az elsőként mindjárt szembetűnő jelenség a lezárt notebooknál, hogy fedőlapját egy fényes, csillogó anyaggal vonták be. Használat során azonban kiderült, hogy a zongoralakk, habár elegáns hatást kölcsönöz a notebooknak, több szempontból sem praktikus. Egyrészt meglátszanak rajta az ujjlenyomatok, így ha csak nem kesztyűben használjuk, kénytelenek vagyunk időnként tisztítani. És itt jelentkezik a másik gond: ugyan a készülék dobozába egy mikroszálas törlőkendőt is csomagoltak, amellyel meglepően jó hatásfokkal lehet eltüntetni a használatról árulkodó jeleket, a felület gyorsan karcolódik. Személyes tapasztalatunk szerint egy alaposabb tisztítást követően „mikrobarázdák” jelentek meg a fedőlapon, amelyek távolról ugyan nem láthatók, a tulajdonos számára azonban mégis zavaró lehet egy ilyen borsos áron kínált notebook esetén.

A Lifebook Q2010-es ugyanis nem olcsó: a már hazánkban is kapható készülék – habár tényleg mindennel el van látva, amire csak szüksége lehet a felhasználónak – nettó ára egy millió forint körül alakul, amint azt Ónody Csaba termékmenedzsertől megtudtuk. Itt viszont nagyjából véget is értek az eszközzel kapcsolatos negatív jellemzők, lássuk hát, milyen pozitív tulajdonságokkal vértezték fel a Fujitsu Siemens exkluzív notebookját!



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés