Connect with us

technokrata

Európa legrangosabb e-sport versenye: Az Extrém Mesterek

Laptop

Európa legrangosabb e-sport versenye: Az Extrém Mesterek

Az Intel új versenysorozatával, az Extrém Mesterekkel, mely az online játékok egyik legrangosabb összecsapása, az e-sportág határait igyekszik tágítani.

Az ESL (Elektronikus Sport Liga) ProSeries legjobbjai nevezhetnek. Az Elektronikus Sport Ligán résztvevő 26 ország legjobb Counterstrike játékos-csapatai és egyéni Warcraft 3 játékosai a 160.000 eurós fődíjért mérik össze tudásukat. A verseny célja, hogy a 2007-ben esedékes, hannoveri CeBIT kiállításon zajló döntőben megtalálják Európa legjobb játékosát. Az Extrém Mesterek néhány meccse Hamburgban, Párizsban, Stockholmban és Londonban zajlik az Intel Péntek Esti Játékainak részeként, maga a mérkőzéssorozat pedig a 2006. évi Games Convention nevű játékkiállításon indul Lipcsében augusztus 24. és 27. közt.

Németországban az Intel Péntek Esti Játékok-sorozata ez idáig 40.000 nézőt vonzott a helyszínre és az eseményt közvetítő GIGA1 és GIGA 2 digitális csatornák képernyője elé, hozzáférhető széles közönség számára digitális műholdon, digitális kábelen és IPTV-n. Az Intel egyébként 2001 óta kiemelt támogatója az ESL ProSeries-nek. A kezdetekben csak néhány száz érdeklődőt vonzó esemény mára az egyik legizgalmasabb és leggyorsabban fejlődő sportággá nőtte ki magát. Manapság több ezer lelkes rajongó követi figyelemmel az Intel Péntek Esti Játékok-sorozatát.

Résztvevő országok: Ausztria, Belorusszia, Belgium, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Oroszország, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Egyesült Királyság, Ukrajna.

Az Intel, amely világszinten vezető szerepet tölt be a szilícium-alapú innovációk terén, olyan technológiákat és termékeket fejleszt, amelyek megkönnyítik az emberek munkáját és életét.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek