Connect with us

technokrata

Canon PowerShot A710 IS: lényeg a képstabilizátor!

Laptop

Canon PowerShot A710 IS: lényeg a képstabilizátor!

A Canon tegnap jelentette be az A-sorozat első optikai képstabilizátorral is rendelkező fényképezőgépét, a PowerShot A710 IS típusjelű modellt.

Az új készülék – a népszerű PowerShot A700 utódja – 6-szoros optikai zoommal és rengeteg beépített funkcióval rendelkezik. Az elődhöz képest újítás a 7,1 megapixeles képérzékelő és a korábbihoz képest még több digitális képeffektus. Az elődjéhez hasonlóan rendelkezik azokkal a funkciókkal, amelyek sikeressé tették azt, többek között a számos felvétel-készítési módot, a teljes manuális expozíció vezérlést, a VGA minőségű videofelvételt, az ISO 800 módot és a 2,5 colos képátlójú kijelzőt.

A PowerShot A710 IS főbb jellemzői:
-7,1 megapixeles felbontás
-6-szoros optikai zoom objektív, optikai képstabilizátorral
-DIGIC II, iSAPS, 9-pontos AiAF, FlexiZone AF/AE
-Digitális Telekonverter és Biztonsági Zoom
-2,5 colos képátlójú LCD széles látószöggel, valós-képű optikai kereső
-20 felvétel-készítési mód
-Magyar nyelvű menü.

Képminőség
A 6-szoros optikai zoom objektívvel elérhető a 35-210 mm-es (35 mm-es gépnek megfelelő) fókusztartomány, miközben a gép kisméretű maradhatott. A valós-képű optikai kereső lehetővé teszi a fényképezést a teljes fókusztartományban az LCD használata nélkül is, így az akkumulátor élettartama is hosszabb lesz.

Az optikai képstabilizátort speciálisan erre a kompakt méretre tervezték, kihasználva azt a fejlesztési tapasztalatot, amelyet a Canon már megszerzett a stabilizátor professzionális EF objektívekbe történő beépítése során. A funkció ellensúlyozza a gép bemozdulását, így a kép nem lesz elmosódott és akár 3 értékkel hosszabb záridő is használható. Teljes zoom mellett, illetve az 1 centiméteres tárgytávolságú ˝Makró˝ mód használata esetén is stabil képet ad eredményül. A képstabilizátor processzora 4.000 jelet dolgoz fel másodpercenként, és vezérli a lencsék pontos mozgatását a nem szándékos kézmozgások hatásának kompenzálására. Az ISO 800 és a High ISO Auto módok kiegészítik a stabilizátor funkciót azzal, hogy vaku nélküli felvételkészítést tesznek lehetővé gyenge megvilágítás mellett, illetve beltéri használat esetén.

Felvételkészítés
Az új Biztonsági Zoom funkció a gép nagy képfelbontását használja ki az extra nagyítás elérésére a képminőség romlása nélkül. Akár 12-szeres zoom is elérhető úgy, hogy a képeslap méretben (10×15 centiméter) kinyomtatott kép fotólaborminőségű lesz. Használható az új Digitális Telekonverter3 is, amellyel minden kép ugyanolyan nagyítással készíthető el, mintha egy valódi teleobjektív lenne a gépre szerelve.
A 20 felvétel-készítési mód között találhatók a ˝Különleges Téma˝ módok, amelyek speciális környezetben segítenek, míg a ˝Manuális˝ mód a tapasztaltabb fotósoknak teszi lehetővé a beállítások kézi vezérlését. A felvételkészítés közben és után is alkalmazhatók a művészi fotóeffektusok, a ˝Saját Szín˝ funkcióval. Ötféle videórögzítési választható – többek között VGA minőségű videófelvételek készíthetők 30 kép/másodperc sebességgel, illetve QVGA felbontásúak 60 kép/másodperc sebességgel.

Kijelző
A 2,5 colos képátlójú kijelzőn bekapcsolható a ˝Pozícionáló háló˝, amely a vízszintes beállításában is segít. Használható ezenkívül egy új, 3:2 arányú jelző is, amely a kinyomtatható területet jelzi szabványos képméretek esetén. A visszajátszásnál egy új funkció a képen látható túlexponált részekre figyelmeztet.

Tartozékok
Opcionális előtétlencsék és tartozékok teljes skálája áll rendelkezésre, köztük 0,7-szeres nagylátószögű, és 1,75-szörös teleobjektívek, valamint egy Makró előtétlencse. A szintén opcionális nagyteljesítményű vaku éjszakai felvételkészítéshez használható kiválóan, míg a dupla üvegű, vaku diffúzorral is ellátott vízhatlan tok használatával akár 40 méter mélységig lehet fényképezni víz alatt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd