Connect with us

technokrata

Profi HD kamerák a Canontól

Laptop

Profi HD kamerák a Canontól

Két új, 1,67 megapixel felbontású, 3 CCD-vel épített modellel bővítette a HDV-minőségű videokamerák családját a Canon.

Az XH A1 E és az XH G1 E forgalomba hozatalával a professzionális 1080i HDV minőség elérhető lesz az új videó-generáció számára is. A korábbi csúcsmodell, az XL H1 mellé sorolható két profi videokamerát elsősorban a független filmkészítőknek, a produkciós cégeknek és műsorszóró stúdióknak ajánlja a Canon.

Specifikációk:
-HDV1080i formátum, 1,67 megapixel, 3 CCD, 25 kép/másodperc sebesség
-Canon L-sorozatú 20-szoros optikai zoom lencse (35 milliméteres ekvivalens: 32,5-650 milliméter), fluorit és ultra-alacsony diszperziójú (UD) üveg lencsetagokkal, valamint Super Range optikai képstabilizátorral (lencse-eltolás)
-Instant AF a nagysebességű autofókuszért; Focus Assist a kézi fókuszáláshoz
-Továbbfejlesztett, HD-re optimalizált DIGIC DV II processzor,
-Professzionális csatlakoztathatóság, 2-csatornás XLR audio bemenettel
-Az XH G1-en további HD-SDI kimenet, Time kód bemenet/kimenet és Gen lock bemenet, a többkamerás összeállításokhoz
-Kompakt, ergonómikus formatervezés
-Belső akkumulátoros rendszer.

High Definition minőség (HDV1080i)
Mindkét videokamera az XL H1-essel jelentős szakmai sikereket elért 1,67 megapixeles 3 CCD-s képérzékelőt használja. A HDV szabványt azért fejlesztették ki, hogy HD felvételek az olcsón és széles körben kapható MiniDV kazettákra rögzíthetők legyenek – ezen belül a HDV1080i (1.440×1.080 pixeles képrögzítés) a legnagyobb felbontást nyújtja. Mivel az XH A1 és az XH G1 is natív széles képernyős (16:9), 1,333:1 képarányú pixelekkel dolgozik, a felvételeket a HD megjelenítők teljes méretű (1.920×1.080 pixel) felbontásában rögzíti. Egyidejű mozgó- és állókép rögzítés is lehetséges: a digitális felvételeket MMC vagy SD-kártyára rögzítik a készülékek.

20-szoros zoom objektív
A 4,5-90 mm f/1,6-3,5 20x optikai zoom L objektívet a legprecízebb gyártástechnológiával készítik. A fluorit és az ultra-alacsony diszperziójú (UD) lencsetagok kitűnő képtisztaságot eredményeznek. A Super Range optikai képstabilizátor a teljes frekvenciatartományban kompenzálja a nem kívánt rezgéseket, a két, objektívbe épített Neutral Density (ND) szűrő pedig megengedi az írisz teljes nyitását még a legvilágosabb környezetben is. A külön fókusz, zoom és írisz gyűrűk lehetővé teszik a kulcsváltozók manuális beállítását. A multi-bevonatok megakadályozzák a szellemképek, becsillogás és színhibák kialakulását.

Instant AF
Az Instant AF egy olyan új autofókusz rendszer, amelyet kifejezetten a High Definition felvételek készítéséhez fejlesztettek ki. A HD formátum további követelményeket támaszt az autofókusz rendszerrel szemben, hiszen a fókuszálási hibák jobban észrevehetőek. Két AF technika kombinációjával (külső fénymérés és TV AF) az Instant AF képes gyorsan azonosítani a tárgy távolságát és így gyorsan élesre állítani. A kézi fókuszálás esetén a Focus Assist (Peaking, Magnifying funkciók) segít a felhasználónak.

DIGIC DV II
A DIGIC DV II processzort a Canon mérnökei először az XL H1 professzionális videokamerába építették be, amely azonban a HD formátum magasabb képfeldolgozási követelményeinek is megfelel. A processzorban speciális képzaj-csökkentő rendszer is működik, amellyel különlegesen alacsony zajszintű képek állíthatók elő, kiváló színvisszaadási és széles tónustartományú tulajdonságokkal. Mint elődje, ez a processzor is külön feldolgozási útvonalakat biztosít a videofelvételek és az állóképek számára: a mozgóképekkel egyidejűleg 2 megapixeles fényképek is készíthetők.

Profi szabványnak megfelelő csatlakozási lehetőségek
Mindkét videokamerán megtalálható a 2-csatornás XLR audio bemenet, így külső mikrofonok csatlakoztathatók. Professzionális, stúdió-alapú produkciókhoz az XH G1 egy HD-SDI kimeneti csatlakozóval is rendelkezik, így a tömörítetlen videojelet külső tárolóhelyre is rögzíteni lehet. A Gen lock bemenet és a Time kód bemenet/kimenet (kapcsolható) lehetővé teszi a szinkronizációt más kamerákkal és felvevőkkel többkamerás felállás esetén.

Kompakt és hordozható
Az XH sorozat tagjai jóval kisebb méretűek, mint a versenytársak hasonló modelljei. A vezérlőgombokat a Canon fejlesztői úgy helyezték el, hogy intuitív használatuk lehetővé tegye az összes funkció könnyű használatát. A beépített 2,8 colos képátlójú, széles formátumú kijelző a váz tetejéből hajtható ki, és 180 fokban elforgatható, de a 0,57 colos képátlójú, 269.000 pixel felbontású elektronikus kereső (EVF) is az operatőr rendelkezésére áll.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek