Connect with us

technokrata

Profi HD kamerák a Canontól

Laptop

Profi HD kamerák a Canontól

Két új, 1,67 megapixel felbontású, 3 CCD-vel épített modellel bővítette a HDV-minőségű videokamerák családját a Canon.

Az XH A1 E és az XH G1 E forgalomba hozatalával a professzionális 1080i HDV minőség elérhető lesz az új videó-generáció számára is. A korábbi csúcsmodell, az XL H1 mellé sorolható két profi videokamerát elsősorban a független filmkészítőknek, a produkciós cégeknek és műsorszóró stúdióknak ajánlja a Canon.

Specifikációk:
-HDV1080i formátum, 1,67 megapixel, 3 CCD, 25 kép/másodperc sebesség
-Canon L-sorozatú 20-szoros optikai zoom lencse (35 milliméteres ekvivalens: 32,5-650 milliméter), fluorit és ultra-alacsony diszperziójú (UD) üveg lencsetagokkal, valamint Super Range optikai képstabilizátorral (lencse-eltolás)
-Instant AF a nagysebességű autofókuszért; Focus Assist a kézi fókuszáláshoz
-Továbbfejlesztett, HD-re optimalizált DIGIC DV II processzor,
-Professzionális csatlakoztathatóság, 2-csatornás XLR audio bemenettel
-Az XH G1-en további HD-SDI kimenet, Time kód bemenet/kimenet és Gen lock bemenet, a többkamerás összeállításokhoz
-Kompakt, ergonómikus formatervezés
-Belső akkumulátoros rendszer.

High Definition minőség (HDV1080i)
Mindkét videokamera az XL H1-essel jelentős szakmai sikereket elért 1,67 megapixeles 3 CCD-s képérzékelőt használja. A HDV szabványt azért fejlesztették ki, hogy HD felvételek az olcsón és széles körben kapható MiniDV kazettákra rögzíthetők legyenek – ezen belül a HDV1080i (1.440×1.080 pixeles képrögzítés) a legnagyobb felbontást nyújtja. Mivel az XH A1 és az XH G1 is natív széles képernyős (16:9), 1,333:1 képarányú pixelekkel dolgozik, a felvételeket a HD megjelenítők teljes méretű (1.920×1.080 pixel) felbontásában rögzíti. Egyidejű mozgó- és állókép rögzítés is lehetséges: a digitális felvételeket MMC vagy SD-kártyára rögzítik a készülékek.

20-szoros zoom objektív
A 4,5-90 mm f/1,6-3,5 20x optikai zoom L objektívet a legprecízebb gyártástechnológiával készítik. A fluorit és az ultra-alacsony diszperziójú (UD) lencsetagok kitűnő képtisztaságot eredményeznek. A Super Range optikai képstabilizátor a teljes frekvenciatartományban kompenzálja a nem kívánt rezgéseket, a két, objektívbe épített Neutral Density (ND) szűrő pedig megengedi az írisz teljes nyitását még a legvilágosabb környezetben is. A külön fókusz, zoom és írisz gyűrűk lehetővé teszik a kulcsváltozók manuális beállítását. A multi-bevonatok megakadályozzák a szellemképek, becsillogás és színhibák kialakulását.

Instant AF
Az Instant AF egy olyan új autofókusz rendszer, amelyet kifejezetten a High Definition felvételek készítéséhez fejlesztettek ki. A HD formátum további követelményeket támaszt az autofókusz rendszerrel szemben, hiszen a fókuszálási hibák jobban észrevehetőek. Két AF technika kombinációjával (külső fénymérés és TV AF) az Instant AF képes gyorsan azonosítani a tárgy távolságát és így gyorsan élesre állítani. A kézi fókuszálás esetén a Focus Assist (Peaking, Magnifying funkciók) segít a felhasználónak.

DIGIC DV II
A DIGIC DV II processzort a Canon mérnökei először az XL H1 professzionális videokamerába építették be, amely azonban a HD formátum magasabb képfeldolgozási követelményeinek is megfelel. A processzorban speciális képzaj-csökkentő rendszer is működik, amellyel különlegesen alacsony zajszintű képek állíthatók elő, kiváló színvisszaadási és széles tónustartományú tulajdonságokkal. Mint elődje, ez a processzor is külön feldolgozási útvonalakat biztosít a videofelvételek és az állóképek számára: a mozgóképekkel egyidejűleg 2 megapixeles fényképek is készíthetők.

Profi szabványnak megfelelő csatlakozási lehetőségek
Mindkét videokamerán megtalálható a 2-csatornás XLR audio bemenet, így külső mikrofonok csatlakoztathatók. Professzionális, stúdió-alapú produkciókhoz az XH G1 egy HD-SDI kimeneti csatlakozóval is rendelkezik, így a tömörítetlen videojelet külső tárolóhelyre is rögzíteni lehet. A Gen lock bemenet és a Time kód bemenet/kimenet (kapcsolható) lehetővé teszi a szinkronizációt más kamerákkal és felvevőkkel többkamerás felállás esetén.

Kompakt és hordozható
Az XH sorozat tagjai jóval kisebb méretűek, mint a versenytársak hasonló modelljei. A vezérlőgombokat a Canon fejlesztői úgy helyezték el, hogy intuitív használatuk lehetővé tegye az összes funkció könnyű használatát. A beépített 2,8 colos képátlójú, széles formátumú kijelző a váz tetejéből hajtható ki, és 180 fokban elforgatható, de a 0,57 colos képátlójú, 269.000 pixel felbontású elektronikus kereső (EVF) is az operatőr rendelkezésére áll.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd