Connect with us

technokrata

Olympus FE-170 és 180: digitális fotózás egyszerűen

Laptop

Olympus FE-170 és 180: digitális fotózás egyszerűen

Nem kell szakértőnek lenni, vagy számítógéppel rendelkezni, ahhoz hogy a 6.0 millió pixeles FE-170 és FE-180 fényképezőgépekkel minőségi fotókat nyomtassunk.

Az ˝egy gomb, egy funkció˝ működési elv, a képernyőn megjelenő súgó funkció, mely könnyen értelmezhető magyarázatokkal szolgál a fényképezőgép beállításaihoz, mind a jó fotók egyszerű készítését szolgálja. A papírképek kinyomtathatóak akár otthoni nyomtatón, számítógép nélkül, akár fotólaborban.

A fényképezőgép nagy felbontóképességének köszönhetően, a nagy méretben nyomtatott képeknek is élvezhető minőséget biztosítanak. Mindkét modell elegáns megjelenésű – az FE-180 előlapja fém burkolattal készül – a hátoldalon pedig nagyméretű kijelző található, mely lehetővé teszi a képek egyszerű megkomponálását, és a végeredmény azonnali megjelenítését. A sokoldalúságot tovább növeli az FE-170 modellhez opcionálisan beszerezhető vízálló tok, amely a vízi sportok szerelmeseinek örömére szolgál majd.

Ez a két 3x-os zoom fényképezőgép 6 millió pixeles felbontóképessége részletgazdag képminőséget garantál. Kompakt, elegáns formájuknak köszönhetően bárhová elvihetőek, így a felhasználó nem marad le egyetlen felvételkészítési lehetőségről sem. Az elkészített fotók a 6,4 centiméteres átmérőjű LCD-n azonnal megjeleníthetőek.

Felejtse el a felhasználói kézikönyv használatát, akár az első képek elkészítésénél is: Az FE-170 és FE-180 kezelése nagyon egyszerű. Az ˝egy gomb, egy funkció˝ működési elvnek köszönhetően a leggyakrabban használt funkciók keresgélése már a múlté. A súgó funkciónak köszönhetően, a magasabb szintű beállítások sem okoznak gondot. A tíz expozíció-vezérlési program mindig kéznél van, olyan kompozíciókhoz, mint például a Sport, Tűzijáték vagy az Önarckép. Szuper Makró üzemmódban az élességállítási távolság mindössze 5cm, ami tovább bővíti az alkotási lehetőségeket.

A fényképezőgépek filmfelvétel funkcióval is rendelkeznek – a felvételi időt csak a rendelkezésre álló memóriakapacitás határozza meg. A belső memórián kívül egyszerű, az xD-Picture Card memóriakártyák széles választékának köszönhetően a memóriakapacitás költségkímélő módon bővíthető.

A számítógéppel rendelkező felhasználók számára az FE-170 és az FE-180 modellhez is mellékeli a gyártó az Olympus Master szoftvert, ami a képfile-ok problémamentes letöltésére, kezelésére, szerkesztésére, sokoldalú számítógépes nyomtatására alkalmas, valamint lehetővé teszi speciális hatások alkalmazását a képeken, mint például a 3D, vagy az olajfestmény.

Mindkét modell 2006. szeptemberétől lesz kapható, a bevezetés után hamarosan elérhető lesz az FE-170 modellhez az opcionálisan megvásárolható vízálló tok.

Specifikációk:
-6 millió pixel
-˝Egy gomb, egy funkció˝ működési elv
-38-114 mm (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva), 1:3.1-5.9
-2,5 colos átmérőjű LCD
-10 expozíció-vezérlési program (például Sport, Tűzijáték, Önarckép)
-Filmfelvétel a memóriakártya kapacitásáig (az FE-180 modell hangot is rögzít)
-Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
-2 darab AA elem (az FE-180 modell esetében két elemmel maximum 600 felvétel készíthető)
-Olympus Master szoftver
-Többnyelvű menü (10 nyelv) plusz további nyelvek tölthetőek le Interneten keresztül (25 európai nyelv)
-Opcionálisan megvásárolható vízálló tok.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek