Connect with us

technokrata

Minden, amit tudni kell a DVD-rippelésről

Laptop

Minden, amit tudni kell a DVD-rippelésről

A zenehallgatást nagy mértékben megváltoztatta az MP3 megjelenése. Ahelyett, hogy hatalmas CD-tartókból vadásznánk elő a kívánt számot rejtő korongot, egyszerűen tárolhatjuk összes zenénket asztali gépünkön vagy hordozható médialejátszónkon.

A DVD Decrypter egy ingyenes DVD-mentő eszköz, ami a VOB és IFO fájlokat másolja a merevlemezre, így azokat átkonvertálhatjuk vagy DVD-re írhatjuk. A DVD Decrypter nagyon népszerű volt, ezért több fejlesztő is készített hozzá kiegészítéseket. Az egyik ilyen a RipIt4Me (egy varázslós program, ami segíti a DVD Decrypter és a DVD Shrink közötti információ-áramlást. A Macrovision azonban megvette a programot, s leállította a terjesztést.
A
A RipIt4Me egy interfész, ami a legfontosabb beállításokat foglalja össze.
Egy jó alternatíva a a DVDIdle DVDFab nevű programja, mivel használata egyszerű. Magában foglalja a DVDFab Expresst, ami képes egy üres DVD-re menteni a kívánt DVD-t, a menüvel és az extrákkal együtt. Tartalmazza a DVDFab Gold programot is, amivel két lemezre vághatjuk szét az anyagot, vagy ISO-ba is menthetünk. Eltávolítja a feliratokat és az extra hangsávokat, s beállítható az alapértelmezett nyelv is, így azt nem kell mindig kiválasztani. Ingyenes változat a DVDFab Decrypter, ami kisebb tudású.

A
A DVDFab használata egyszerű.
Ha az elkészült videót több platformon is le akarjuk játszani, a Xilisoft DVD Ripper Platinum jó választás lehet. Képes DivX, XviD, AVI, Video CD, SVCD, WMV és ASF formátumba konvertálni, de a felbontást is meg tudja változtatni. Ismeri az iPod, PSP, iRiver, Archos és Zen lejátszók favorizált beállításait, de a mobiltelefonokét is. Még bizonyos Pocket PC modelleket is ismer, beleértve azok képernyőméretét is. Egyike a leggyorsabbaknak, interfésze pedig sok információval lát el minket. Mint mindig, a nem kívánt hangsávok és feliratok eltávolíthatók; választhatunk a kameraállások közül is, ha vannak, illetve rippelhetünk csak megadott fejezeteket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek