Connect with us

technokrata

Exkluzív: kipróbáltuk a Canon EOS 400D-t!

Laptop

Exkluzív: kipróbáltuk a Canon EOS 400D-t!

A Canon ma Budapesten bejelentette legújabb, belépőszintű tükörreflexes digitális (DSLR) fényképezőgépét.

A rendezvényen alkalmunk nyílt kézbe venni a Canon EOS 400D-t, mely értelemszerűen a nagy sikerű Canon EOS 350D utódja, illetve nagytestvére. A készülékház alapjaiban véve semmit sem változott, tehát maradt a DSLR szinten igen csak kompaktnak mondható kialakítás. A legfontosabb változás a hátlapon fedezhető fel, ahol is egy a korábbiaknál jelentősen nagyobb kijelzőt találunk, a régi monokróm LCD pedig immár a múlté.

Nőtt a felbontás, újdonság a szenzor-tisztító megoldás és sokat javítottak a sorozatfelvételi szolgáltatásokon. A sajtóbejelentésen egyébként egy már végleges (nem prototípus) változat volt kipróbálható (sajnos memóriakártya nélkül) – megtudtuk, hogy a piacon valamikor szeptember elején debütáló 400D nem küldi nyugdíjba a 350D-t, vagyis a két termék egymás mellett lesz jelen a boltok polcain. A várható hazai ár egyelőre ismeretlen.

A Canon EOS 400D-t olyan tulajdonságok jellemzik, mint a 10,1 megapixel felbontású CMOS szenzor, az új EOS Integrated Cleaning System (beépített szenzortisztító-rendszer), nagyobb és világosabb 2,5 colos képátlójú LCD, valamint a 9 pontos AF, előrevetíti, hogy ez a modell átveszi a világ legkeresettebb fényképezőgépének pozícióját. Az új gépet fejlesztői az EOS 350D fölé pozícionálták, amely egyébként minden idők egyik legkeresettebb tükörreflexes digitális fényképezőgépe,

Specifikációk:
-10,1 megapixeles CMOS szenzor
-Canon EOS Integrated Cleaning System (beépített szenzortisztító-rendszer)
-2,5 colos képátlójú kijelző, 230.000 pixeles felbontással és 160 fokos beláthatósági szöggel
-Nagy precizitású 9 pontos AF rendszer
-Picture Style képfeldolgozó beállítás
-DIGIC II képfeldolgozó processzor, 0,2 másodperces készre-állási idővel
-Digital Photo Professional és RAW feldolgozó szoftver
-Kompakt és könnyű
-Teljes kompatibilitás valamennyi EF, EF-S objektívvel és EX vakurendszerrel.

Megnövelt teljesítmény
Az EOS 350D különleges képességeit számos újdonsággal bővítették a fejlesztők, így az EOS 400D-ben már megtaláljuk az EOS Integrated Cleaning System-et is. A felbontás megnövelése 8.0 megapixelről 10,1 megapixelre, a magas érzékenység, a nagy sebesség, vagy például az alacsony zajszintű CMOS technológia mind a 6 EOS Digitális modellnél megtalálhatóak. Az LCD kijelző közel kétszer nagyobb méretű, mint az EOS 350D esetében: a maga 2,5 inches képátlójával a legvilágosabb az EOS-ok közül, valamint kijelzi az összes fontos expozíciós beállítási értéket, visszajátszáskor pedig a felhasználói információkat. A képfelbontás növelésével párhuzamosan a fejlesztők közel megduplázták a sorozatfelvétellel készíthető képek számát: így 14-ről 27-re növekedett a maximálisan készíthető nagyfelbontású JPEG formátumú képek száma, RAW esetében pedig 5-ről 10-re növekedett.

Szennyeződés-csökkentés
Az EOS 400D az első olyan gép a Canon kínálatában, amely magában foglalja az EOS Integrated Cleaning System elnevezésű beépített szenzortisztító-rendszert, amely a szennyeződések keletkezésének okait vizsgáló kutatások eredményeként három alapvetően fontos, de egymással kölcsönhatásban lévő elemet ötvöz. Ezek a következők:
-Csökkentés
A gép belső mechanikája minimális szennyeződést okozva dolgozik. A vázsapka áttervezésénél is fontos szempont volt, hogy csak a minimális szennyeződést engedje át.
-Taszítás
A szenzor előtt található félig-áteresztő szűrő felületén egy antisztatikus bevonat tartja távol a szennyeződést.
-Eltávolítás
A Self-Cleaning Sensor Unit (Öntisztító szenzor-egység) minden bekapcsolás után (átlagosan egy másodpercig) nagyfrekvenciájú vibrálást alkalmaz a szennyeződések eltávolítására a félig-áteresztő szűrőről. Az üzemkész állapot utáni azonnali expozíció elérése érdekében ez a funkció azonnal kikapcsolódik az exponáló gomb félig való lenyomásával egyidejűleg.

Az EOS-előny
Az EOS 400D számos, eddig csak a professzionális EOS modelleknél (például EOS 30D, EOS 5D) található tulajdonságokat örökölt. Ide tartozik többek között a 9 pontos AF rendszer, a Picture Style, a 9.999 kép tárolását is felkínáló mappák, vagy a kiterjedt PictBridge funkciók.

Az EOS 400D ugyanazt a DIGIC II processzort foglalja magában, mint az EOS-1-es professzionális család minden tagja. A kiváló minőségű képek készítését biztosító fejlett kiolvasási technológián át a 0,2 másodperc alatt elérhető első expozícióig a DIGIC II processzor gyorsított működése azt is biztosítja, hogy a fotós minden pillanatban tudjon exponálni és a sorozat-felvételnél se legyen fennakadás.

Szoftverek
Ahogy az EOS digitalis gépek mindegyike, az EOS 400D is támogatja azt a széleskörű szoftver-palettát, amely segítenek a fotósnak a teljes munkafolyamat során. Ide tartozik a Digital Photo Professional (DPP), amelynek különlegessége az a kiváló RAW konvertert, mely biztosítja a teljes RAW képfeldolgozási folyamat felügyeletét. A DPP képes együttműködni a fényképezőgép számos új funkciójával, mint például a Dust Delete Data (szennyeződési adatok törlése) és Picture Style (Képstílus). A gép támogatja a EOS Capture, Image/Zoom Browser és PhotoStitch szoftvereket is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd