Connect with us

technokrata

10 megapixeles mini Canon!

Laptop

10 megapixeles mini Canon!

A Canon ma délelőtt Budapesten mutatta be két új, PowerShot A-sorozatú kompakt fényképezőgépét, melyek a sorozat előző tagjainál jóval nagyobb felbontással rendelkeznek.

A 10 megapixeles PowerShot A640 a népszerű PowerShot A610, a 8 megapixeles PowerShot A630 pedig az A620 utódja. Mindkettőn elforgatható 2,5 colos képátlójú kijelző, 4-szeres optikai zoom-objektív és sokféle felvétel-készítési mód található.

Specifikációk
-10 megapixeles (PowerShot A640) /8,0 megapixeles (PowerShot A630) felbontás
-2,5 colos képátlójú, elforgatható LCD és optikai kereső
-4-szeres optikai zoom
-DIGIC II, iSAPS, 9-pontos AiAF, FlexiZone AF/AE
-Digitális Telekonverter és Biztonsági Zoom
-21 fényképezési mód
-Magyar nyelvű menü.

A 10 megapixeles (PowerShot A640), illetve a 8 megapixeles (PowerShot A630) képérzékelői lehetővé teszik, hogy a velük készített felvételeket nagy méretben is jó minőségben legyenek kinyomtathatók. Az új Biztonsági Zoom funkció a nagy felbontást használja ki arra, hogy a képminőség romlása nélkül is kivételesen nagy zoom-ot használhassunk – kisebb méretű képeknél akár 16-szoros digitális zoom is használható. A felhasználó aktiválhatja a Digitális Telekonverteret is, amellyel olyan hatást érhet el, mintha egy valódi teleobjektívet szerelt volna fel a fényképezőgépre, anélkül, hogy a rekeszméret csökkenne, és ezért hosszabb záridővel kellene dolgoznia.

A 4-szeres optikai zoommal elérhető a 35-140 mm-es fókusztartomány is, annak ellenére hogy a fényképezőgép kisméretű. Az objektív 8 lencsetagból áll 7 csoportban, köztük két aszférikus taggal, amelyek a teljes képen biztosítják az élességet. A rekeszméret f/2,8 (W) és f/4,1 (T) között változhat, és a kép meglepően világos lesz a tele-állásban is.

Az ISO 800-as mód segít a gyenge megvilágítás melletti fotózás során, és vele vaku nélkül is lehet beltéri felvételeket készíteni. A High ISO Auto beállítás előnyben részesíti a rövid záridőket a magasabb ISO érzékenységek használatával, így csökkenti az elmosódás veszélyét.

Új kijelző – a túlexponált részek jelzése
A nagyméretű változtatható szögű LCD pontos kompozíciót tesz lehetővé szokatlan irányokból is – például az 1 centiméteres makró módban. A továbbfejlesztett felhasználói felületen (UI) kiválasztható a Pozícionáló háló, amely szintén a kompozícióban segít, de ezenkívül bekapcsolható egy új, 3:2 arányú jelző is, amellyel a kinyomtatható területet jelzi a gép szabványos képméretek esetén. A visszajátszásnál egy új funkció a képen látható túlexponált részekre figyelmeztet.

Rugalmasság
Mindkét készülék sok hasznos funkcióval segíti a felhasználó munkáját. A 21 felvétel-készítési mód között található a ˝Programautomatika˝, a ˝Blende-előválasztás˝, a ˝Záridő-előválasztás˝ és a ˝Manuális˝ mód is. A ˝Szinkron a második redőnyre˝ funkció mindkét gépen kreatív vaku expozíciók használatát teszi lehetővé, mint például a fénycsóvák létrehozását. Művészi fotóeffektusok alkalmazhatók a felvételekre a ˝Saját Színek˝-kel.

Videók rögzítése is lehetséges VGA minőségben, hanggal, 30 képkocka/másodperces sebességgel. A videók és a fényképek a televízió képernyőjén is visszajátszhatók az AV Out csatlakozó és a mellékelt kábel segítségével.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd