Connect with us

technokrata

10 megapixeles mini Canon!

Laptop

10 megapixeles mini Canon!

A Canon ma délelőtt Budapesten mutatta be két új, PowerShot A-sorozatú kompakt fényképezőgépét, melyek a sorozat előző tagjainál jóval nagyobb felbontással rendelkeznek.

A 10 megapixeles PowerShot A640 a népszerű PowerShot A610, a 8 megapixeles PowerShot A630 pedig az A620 utódja. Mindkettőn elforgatható 2,5 colos képátlójú kijelző, 4-szeres optikai zoom-objektív és sokféle felvétel-készítési mód található.

Specifikációk
-10 megapixeles (PowerShot A640) /8,0 megapixeles (PowerShot A630) felbontás
-2,5 colos képátlójú, elforgatható LCD és optikai kereső
-4-szeres optikai zoom
-DIGIC II, iSAPS, 9-pontos AiAF, FlexiZone AF/AE
-Digitális Telekonverter és Biztonsági Zoom
-21 fényképezési mód
-Magyar nyelvű menü.

A 10 megapixeles (PowerShot A640), illetve a 8 megapixeles (PowerShot A630) képérzékelői lehetővé teszik, hogy a velük készített felvételeket nagy méretben is jó minőségben legyenek kinyomtathatók. Az új Biztonsági Zoom funkció a nagy felbontást használja ki arra, hogy a képminőség romlása nélkül is kivételesen nagy zoom-ot használhassunk – kisebb méretű képeknél akár 16-szoros digitális zoom is használható. A felhasználó aktiválhatja a Digitális Telekonverteret is, amellyel olyan hatást érhet el, mintha egy valódi teleobjektívet szerelt volna fel a fényképezőgépre, anélkül, hogy a rekeszméret csökkenne, és ezért hosszabb záridővel kellene dolgoznia.

A 4-szeres optikai zoommal elérhető a 35-140 mm-es fókusztartomány is, annak ellenére hogy a fényképezőgép kisméretű. Az objektív 8 lencsetagból áll 7 csoportban, köztük két aszférikus taggal, amelyek a teljes képen biztosítják az élességet. A rekeszméret f/2,8 (W) és f/4,1 (T) között változhat, és a kép meglepően világos lesz a tele-állásban is.

Az ISO 800-as mód segít a gyenge megvilágítás melletti fotózás során, és vele vaku nélkül is lehet beltéri felvételeket készíteni. A High ISO Auto beállítás előnyben részesíti a rövid záridőket a magasabb ISO érzékenységek használatával, így csökkenti az elmosódás veszélyét.

Új kijelző – a túlexponált részek jelzése
A nagyméretű változtatható szögű LCD pontos kompozíciót tesz lehetővé szokatlan irányokból is – például az 1 centiméteres makró módban. A továbbfejlesztett felhasználói felületen (UI) kiválasztható a Pozícionáló háló, amely szintén a kompozícióban segít, de ezenkívül bekapcsolható egy új, 3:2 arányú jelző is, amellyel a kinyomtatható területet jelzi a gép szabványos képméretek esetén. A visszajátszásnál egy új funkció a képen látható túlexponált részekre figyelmeztet.

Rugalmasság
Mindkét készülék sok hasznos funkcióval segíti a felhasználó munkáját. A 21 felvétel-készítési mód között található a ˝Programautomatika˝, a ˝Blende-előválasztás˝, a ˝Záridő-előválasztás˝ és a ˝Manuális˝ mód is. A ˝Szinkron a második redőnyre˝ funkció mindkét gépen kreatív vaku expozíciók használatát teszi lehetővé, mint például a fénycsóvák létrehozását. Művészi fotóeffektusok alkalmazhatók a felvételekre a ˝Saját Színek˝-kel.

Videók rögzítése is lehetséges VGA minőségben, hanggal, 30 képkocka/másodperces sebességgel. A videók és a fényképek a televízió képernyőjén is visszajátszhatók az AV Out csatlakozó és a mellékelt kábel segítségével.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek