Connect with us

technokrata

Az év európai szkennere

Laptop

Az év európai szkennere

Az EISA 2006-2007-es választásán az év európai szkennere az Epson Perfection V700 Photo/V750 Pro lett.

Az Európai Kép- és Hangszövetség (European Imaging and Sound Association, EISA), Európa legnagyobb multimédiás sajtószervezete az Epson Perfection V700 Photo/V750 Pro professzionális lapolvasó-családnak ítélte a ˝2006-2007-es év legjobb európai szkennere˝ díjat. A fotós iparág legjobb termékeit 16 vezető európai magazin szerkesztői választják ki.

Az A4 méretű síkágyas szkennercsalád tartozéka a kettős lencserendszer: az egyik lencse (Super Resolution Lens) a maximum 15 centiméteres beolvasott filmeket 6.400dpi felbontással digitalizálja, míg a másik (High Resolution Lens) ugyanezt 4.800dpi felbontás mellett teszi a képekkel, dokumentumokkal és a nagyobb formátumú filmekkel. Így a lapolvasók az A4-es méret növelése vagy a minőség romlása nélkül érik el a 6.400dpi felbontást. A Digital Ice technológia automatikusan eltávolítja a port, karcolásokat, szennyeződést és ujjlenyomatokat a filmekről és fényképekről. További tartozék a nagyméretű, 203×254 milliméteres filmbeolvasó és a négy filmtartó, amely egyaránt használható 35 milliméteres filmtekercsekhez és diákhoz, valamint közepes- és nagyformátumú filmekhez. A szkennerbe egyszerre négy 35 milliméteres filmtekercs, tizenkét 35 milliméteres dia (tartóban), illetve két maximum 6×20 centiméteres 120/220-as vagy két 10×12,5 centiméteres rollfilm helyezhető.

Az Epson Perfection V750 Pro magas áteresztőképességű optikai rendszert tartalmaz a szkennelés sebességének és minőségének javításáért. A szkenner üvegét a tükröződések és a szellemképek kiküszöbölése érdekében tükröződésmentes optikai bevonattal kezelték, így éles és tiszta lesz a kép. A nagy fényvisszaverő erejű tükör segítségével még több fény kerül az érzékelőre, ami megnöveli a szkennelés sebességét. A nyomtatóhoz széleskörű szoftvercsomag jár, ami az alábbiakat tartalmazza: Adobe PhotoShop Elements 3.0, SilverFast Ai és Monaco EZcolor.

Specifikációk:
-Egyedülálló kettős lencserendszer
-Szuperfelbontású lencse a 6.400 dpi filmszkenneléshez
-Nagyfelbontású lencse 4.800 dpi film- és reflektív szkenneléshez
-Maximum 6.400 dpi felbontású és 48 bit színmélységű színkezelt nyomtatványok
-Különböző filmformátumok szkennelése: 10×12,5 centiméter, 35 milliméteres filmtekercs, 35 milliméteres, tartóba helyezett dia, valamint közepformátumú filmek akár 6×20 centiméterig
-Por és karcolások eltávolítása a Digital Ice technológiával
-Kiválóan visszaadott árnyalatok a 4.0 DMax optikai sűrűségnek köszönhetően
-USB 2.0-val és IEEE 1394 (FireWire) csatlakozás lehetősége
-Akár 20×25 centiméteres filmek beszkennelése
-Kötegelt beolvasás lehetősége
-A szkennelés könnyűszerrel nyomon követhető a mozgó kék színű LED-el
-Ajándék Epson Creativity Suite programcsomag
-Epson Perfection V700 Photo – ajánlott bruttó kiskereskedelmi ár: 156.990 forint.

Az Epson Perfection V750 Pro további jellemzői:
-Magas áteresztőképességű optikai rendszer: tükröződésmentes bevonat és nagy fényvisszaverő erejű tükör
-SilverFast Ai és Monaco EZcolor szoftverek a képminőség javítása és a teljesítmény fokozása érdekében.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek