Connect with us

technokrata

ATI Radeon X1950XTX: a RAM forradalma

Laptop

ATI Radeon X1950XTX: a RAM forradalma

Sokan úgy vélekedtek, hogy a DirectX 10 megjelenése előtt az ATI és az Nvidia csak minimális fejlesztésre vállalkozik majd. Gondoljuk ezt újra: az Nvidia kiadta a Quad SLI-t, az ATI pedig most indítja új kártyacsaládját, ami biztosan boldoggá teszi majd a játékosokat.


A számítógépes grafika teljesítményének növelése mindig is művészet volt, s számos lehetőség is kínálkozott a fejlesztők számára. Az utóbbi években egyre erősebb grafikus processzorok jelentek meg, egyre több pixel futószalaggal. Megjelent a fragmentált kialakítás, például az ATI Radeon X1000 sorozattal; voltak próbálkozások arra nézve is, hogy két- vagy négy kártya működjön együtt.
Idézzük fel most a számítógépes grafika történelmét. Nagyjából 10 évvel ezelőtt kezdett teret nyerni a 3D grafika. Az EDO (Extended Data Out) memóriák ára csökkenni kezdett, így a kártyákat készítők számára is lehetővé vált a beépítésük.
A következő lépés az volt, hogy fel kellett készíteni a szoftvereket az új hardver használatára. Sok API jelent meg, amelyek azóta is fejlődnek, ahogy a mérnökök és programozók agyában új gondolatok fogannak.
1998 számos fejlesztést hozott. Az első az SLI (Scan Line Interleave) volt: két 3Dfx Voodoo 3D gyorsítókártya összekapcsolható volt, így egyidejűleg működhettek. Ez év végén a kép renderelési módjai közé bekerült az objektum manipuláción kívül a Transform and Lighting (T&L) motor is. Ez olyan kártyák születéséhez vezetett, mint a GeForce 256.
Nem sokkal később újabb gyorsulást jelentett a DDR megjelenése. Beletelt némi időbe, amíg elterjedt, ma azonban már DDR2 és GDDR3 (csak grafikus kártyákban) is létezik. Így jutunk el napjainkig, amikor az ATI új bajnokát, a Radeon X1950XTX-et mutatja be, ami most először használ GDDR4 memóriát.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd