Connect with us

technokrata

A világ legkisebb HD videokamerája

Laptop

A világ legkisebb HD videokamerája

A Canon bejelentette a világ legkisebb HDV1080i (High Definition Video) videokameráját.

A 2,96 megapixeles, HV10 E jelű készüléket egy vadonatúj 1/2,7 colos CMOS képérzékelővel látták el, a HDV1080i formátumú kamera egy rendkívül kompakt házban kapott helyet, melyben a HD videók magasabb képfeldolgozási követelményeinek kielégítésére a Canon DIGIC DV II képfeldolgozó processzora dolgozik. A készülék 10-szeres optikai zoommal és az új Instant AF fókuszálási rendszerrel rendelkezik, így a HD formátumú filmkészítés ugyanabban a képminőségben valósítható meg, mint amilyen a HDTV (High Definition Television) csatornák vételekor tapasztalható.

Specifikációk:
-HDV1080i, 1/2,7 col méretű, 2,96 megapixel felbontású CMOS képérzékelő, RGB primér színszűrővel
-Nagysebességű autofókusz az Instant AF segítségével
-DIGIC DV II képfeldolgozó processzor
-10-szeres optikai zoom, Super Range optikai képstabilizátorral
-Továbbfejlesztett, 3,1 megapixeles digitális fényképezés, és 2,07 megapixeles fényképek és videofelvételek egyidejű készítése
-Valódi 16:9-es képformátum 2,7 colos kijelzővel.

1080i High Definition formátum
A HV10 a 1/2,7 colos, 2,96 megapixeles HD CMOS szenzornak köszönhetően a világ legkisebb HDV1080i szabványnak megfelelő videokamerája. Maximálisan 1.920×1.080 felbontású videót rögzít, méretében és használhatóságában a legnépszerűbb MiniDV kamerákra hasonlít, ugyanakkor képes a panorámaszerű, szélesvásznú formátumú videofelvételek rögzítésére is MiniDV kazettákra. Az AV bemenet segítségével a felhasználó a régi, analóg videofelvételeit is digitálissá konvertálhatja.

Instant AF
A HD esetében a nagyobb felbontás miatt a fókuszálási hibák jobban észrevehetőek, ezért a Canon kifejlesztette az új, Instant AF rendszerét az automatikus fókuszálás gyors elérésére, a kristálytiszta és éles képek manuális létrehozásában pedig a Focus Assist segít.

Optika
Az új modell 10-szeres optikai zoommal, és Super Range optikai képstabilizátorral (OIS) rendelkezik. A modern rendszer a teljes frekvenciatartományban képes a rezgések érzékelésére, még az alacsony frekvenciájú tartományban is, ahol a bemozdulások csak a HD felvételeken észlelhetők. A Super Range OIS természetesen a fényképek készítésénél is megakadályozza a beremegést.

DIGIC DV II
A DIGIC DV II processzort először az XL H1 professzionális videokamerába építették be, de a képfeldolgozó chip a HD formátum magasabb képfeldolgozási követelményeinek is képes tökéletesen megfelelni. A processzorban egy speciális képzaj-csökkentő rendszer is működik, amellyel különlegesen alacsony zajszintű képek állíthatók elő, kiváló színvisszaadási és széles tónustartományú tulajdonságokkal.

Digitális fényképezési lehetőségek
A HV10 egyben 3,1 megapixeles digitális fényképezőgép is, számos hasznos funkcióval – többek között PictBridge kompatibilitással és beépített vakuval. A nagyfelbontású fotókat közvetlenül miniSD memóriakártyára rögzíti, ahonnan azokat az USB 2.0 kapcsolaton keresztül lehet átküldeni a számítógépre. A DIGIC DV II processzor segítségével 2 megapixeles állóképek is készíthetők a videorögzítéssel egyidőben.

Valódi széles-képernyős formátum
A HV10-et 16:9 formátumú képrögzítésre optimalizálták. A 2,7 colos képátlójú, széles-formátumú LCD-nugyanolyan formában követhető a felvétel, mint ahogyan az a széles képernyős televízión látszik majd. A kijelző Level Marker funkciója segítségével könnyedén tartható a kamera vízszintesen. A készülék egy gombnyomással átkapcsolható standard formátumba (SD), így 4:3 képarányban, a hagyományos TV-képernyők formátumában is rögzíthetők a felvételek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd