Connect with us

technokrata

A világ legkisebb HD videokamerája

Laptop

A világ legkisebb HD videokamerája

A Canon bejelentette a világ legkisebb HDV1080i (High Definition Video) videokameráját.

A 2,96 megapixeles, HV10 E jelű készüléket egy vadonatúj 1/2,7 colos CMOS képérzékelővel látták el, a HDV1080i formátumú kamera egy rendkívül kompakt házban kapott helyet, melyben a HD videók magasabb képfeldolgozási követelményeinek kielégítésére a Canon DIGIC DV II képfeldolgozó processzora dolgozik. A készülék 10-szeres optikai zoommal és az új Instant AF fókuszálási rendszerrel rendelkezik, így a HD formátumú filmkészítés ugyanabban a képminőségben valósítható meg, mint amilyen a HDTV (High Definition Television) csatornák vételekor tapasztalható.

Specifikációk:
-HDV1080i, 1/2,7 col méretű, 2,96 megapixel felbontású CMOS képérzékelő, RGB primér színszűrővel
-Nagysebességű autofókusz az Instant AF segítségével
-DIGIC DV II képfeldolgozó processzor
-10-szeres optikai zoom, Super Range optikai képstabilizátorral
-Továbbfejlesztett, 3,1 megapixeles digitális fényképezés, és 2,07 megapixeles fényképek és videofelvételek egyidejű készítése
-Valódi 16:9-es képformátum 2,7 colos kijelzővel.

1080i High Definition formátum
A HV10 a 1/2,7 colos, 2,96 megapixeles HD CMOS szenzornak köszönhetően a világ legkisebb HDV1080i szabványnak megfelelő videokamerája. Maximálisan 1.920×1.080 felbontású videót rögzít, méretében és használhatóságában a legnépszerűbb MiniDV kamerákra hasonlít, ugyanakkor képes a panorámaszerű, szélesvásznú formátumú videofelvételek rögzítésére is MiniDV kazettákra. Az AV bemenet segítségével a felhasználó a régi, analóg videofelvételeit is digitálissá konvertálhatja.

Instant AF
A HD esetében a nagyobb felbontás miatt a fókuszálási hibák jobban észrevehetőek, ezért a Canon kifejlesztette az új, Instant AF rendszerét az automatikus fókuszálás gyors elérésére, a kristálytiszta és éles képek manuális létrehozásában pedig a Focus Assist segít.

Optika
Az új modell 10-szeres optikai zoommal, és Super Range optikai képstabilizátorral (OIS) rendelkezik. A modern rendszer a teljes frekvenciatartományban képes a rezgések érzékelésére, még az alacsony frekvenciájú tartományban is, ahol a bemozdulások csak a HD felvételeken észlelhetők. A Super Range OIS természetesen a fényképek készítésénél is megakadályozza a beremegést.

DIGIC DV II
A DIGIC DV II processzort először az XL H1 professzionális videokamerába építették be, de a képfeldolgozó chip a HD formátum magasabb képfeldolgozási követelményeinek is képes tökéletesen megfelelni. A processzorban egy speciális képzaj-csökkentő rendszer is működik, amellyel különlegesen alacsony zajszintű képek állíthatók elő, kiváló színvisszaadási és széles tónustartományú tulajdonságokkal.

Digitális fényképezési lehetőségek
A HV10 egyben 3,1 megapixeles digitális fényképezőgép is, számos hasznos funkcióval – többek között PictBridge kompatibilitással és beépített vakuval. A nagyfelbontású fotókat közvetlenül miniSD memóriakártyára rögzíti, ahonnan azokat az USB 2.0 kapcsolaton keresztül lehet átküldeni a számítógépre. A DIGIC DV II processzor segítségével 2 megapixeles állóképek is készíthetők a videorögzítéssel egyidőben.

Valódi széles-képernyős formátum
A HV10-et 16:9 formátumú képrögzítésre optimalizálták. A 2,7 colos képátlójú, széles-formátumú LCD-nugyanolyan formában követhető a felvétel, mint ahogyan az a széles képernyős televízión látszik majd. A kijelző Level Marker funkciója segítségével könnyedén tartható a kamera vízszintesen. A készülék egy gombnyomással átkapcsolható standard formátumba (SD), így 4:3 képarányban, a hagyományos TV-képernyők formátumában is rögzíthetők a felvételek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek