Connect with us

technokrata

Jön a nagyfelbontású digitális videokamera formátum

Laptop

Jön a nagyfelbontású digitális videokamera formátum

A Panasonic és a Sony közösen bejelentette az AVCHD nagyfelbontású (HD) digitális videokamerás felvételi formátum szabadalmaztatásának megkezdését, valamint jellemzőinek bővítését.

A Panasonic és a Sony idén május 11-én tette közzé az AVCHD alapvető jellemzőit, azóta is széles körben reklámozva a formátumot az iparágon belül, miközben előkészítette a szabadalmazást.

Akkor a két vállalat úgy döntött, hogy az előzetesen bejelentett 8 centiméteres DVD mellett memóriakártyákat (SD és Memory Stick) és merevlemez meghajtókat is bevesz a formátumhoz alkalmazható felvevőeszközök sorába. Ez a felhasználható médiumok körének bővítése céljából történik, ami a termékek széles választékának kifejlesztését teszi lehetővé a különböző gyártók számára. Az új formátum az AVCHD 1.0 nevet viseli.

A videokamerákon kívül a két cég lejátszóeszközök és PC-szoftverek számára is kifejlesztette licencprogramját, így az AVCHD tartalmak lejátszása szélesebb körben válik lehetségessé. A felhasználók például nagyfelbontású filmeket készíthetnek a kamkorderükkel, és azokat számos eszközön lejátszhatják, illetve szerkeszthetik.

Az AVCHD-formátum és -logó számára engedélyezett termékkategóriák a következők:
-videokamerák
-lejátszók
-PC-szoftverek (csak formátum).

A Panasonic és a Sony iparágszerte széles körben kezdte terjeszteni az AVCHD-t mint a küszöbön álló High Definition éra számára legmegfelelőbb új, digitális, nagyfelbontású videofelvevő formátumot, melyre vonatkozóan eddig a lentebb felsorolt vállalatok fejezték ki támogatásukat. A szabadalmaztatási programokon keresztül a Panasonic és a Sony még komolyabban kívánja támogatni az AVCHD-t, különös tekintettel arra, hogy a kereskedelmi célra szánt nagyfelbontású videokamerák számára is elérhető legyen a formátum.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek