Connect with us

technokrata

Frissült a BEA WebLogic

Laptop

Frissült a BEA WebLogic

Nagykorú SOA.

A BEA Systems kutatásainak és fejlesztéseinek középpontjában több éve a szolgáltatásorientált architektúrák létrehozását segítő eszközök, technológiák kialakítása áll. A BEA napokban frissített WebLogic platformja már olyan környezetet nyújt, mely átfogó támogatást biztosít SOA-infrastruktúrák kiépítéséhez – adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A nagyvállalatok informatikai hátterének szerepe az elmúlt években nagy mértékben növekedett, összefüggésben az ügyfelek, partnerek és munkatársak számára nyújtott szolgáltatások számának emelkedésével. Az áttekinthető, egységesen menedzselhető infrastruktúra igénye hívta életre a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) elképzelését, melyben az egyes szolgáltatások, alkalmazások egyszerűen kialakíthatók, nyilvántarthatók és újrafelhasználhatók.

A BEA WebLogic platform alapját jelentő, piacvezető alkalmazásszerver, a BEA WebLogic Server 9.2 erős támogatást nyújt a webszolgáltatásokhoz, -megoldásokhoz és vastag kliens alkalmazásokhoz.

Összetett infrastruktúrákban is vállalati szinten biztosítja az alkalmazások folyamatos működését, miközben a rendszerek teljesítményének monitorozásával és menedzselésével csökkenti a ráfordításokat.

A szolgáltatás alapú rendszerek létfontosságú eleme, a szolgáltatásokat elérhetővé tevő portál. A BEA WebLogic Portal 9.2 most valamennyi tulajdonságával egységes, a szétszórt tartalmakat, alkalmazásokat, folyamatokat összerendező megoldások kialakítását támogatja. Biztosítja a szolgáltatások életciklus-kezelését, a komplex tartalomkezelést, valamint a belső portáloknál a személyi számítógépeknek, azok dokumentumainak, alkalmazásainak összehangolását is.

Ezek eredményeképpen az alkalmazások szintjén átfogó jogosultság kezelés, származtatás, következetes perszonalizáció valósítható meg. Az egyszerű tartalomkezelést template-ek segítik. A könnyű bevitel támogatásán túl a template-ek beágyazhatók és öröklési képességekkel is rendelkeznek, változás- és verziókezelés kapcsolódik hozzájuk. A vállalaton belüli portálrendszerekben a számítógépek összekapcsolhatók, az azokon tárolt dokumentumok egységesen kereshetők, menedzselhetők lesznek, a levelező rendszerek pedig integrálhatók a portál felületekbe.

A szolgáltatásorientált fejlesztésekhez testhezálló fejlesztőeszközt is kínál a platform, a BEA Workshop for WebLogic Plaform 9.2-t. Az Eclipse-alapú eszköz előre felépített portál template-ekkel segíti a webszolgáltatások, -alkalmazások, -portálok kialakítását, valamint a J2EE-fejlesztéseket.

A komplex SOA-rendszerek kialakításához elengedhetetlen a széles körű platform és technológiai nyitottság. A platform valamennyi eszköze támogatja a vegyes fejlesztési modelleket, így a felhasználók vegyíthetik a szabványos, J2EE fejlesztési eljárásokat más, nyílt forráskódú framework lehetőségekkel.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek