Connect with us

Hirdetés

technokrata

Frissült a BEA WebLogic

Laptop

Frissült a BEA WebLogic

Nagykorú SOA.

A BEA Systems kutatásainak és fejlesztéseinek középpontjában több éve a szolgáltatásorientált architektúrák létrehozását segítő eszközök, technológiák kialakítása áll. A BEA napokban frissített WebLogic platformja már olyan környezetet nyújt, mely átfogó támogatást biztosít SOA-infrastruktúrák kiépítéséhez – adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A nagyvállalatok informatikai hátterének szerepe az elmúlt években nagy mértékben növekedett, összefüggésben az ügyfelek, partnerek és munkatársak számára nyújtott szolgáltatások számának emelkedésével. Az áttekinthető, egységesen menedzselhető infrastruktúra igénye hívta életre a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) elképzelését, melyben az egyes szolgáltatások, alkalmazások egyszerűen kialakíthatók, nyilvántarthatók és újrafelhasználhatók.

A BEA WebLogic platform alapját jelentő, piacvezető alkalmazásszerver, a BEA WebLogic Server 9.2 erős támogatást nyújt a webszolgáltatásokhoz, -megoldásokhoz és vastag kliens alkalmazásokhoz.

Összetett infrastruktúrákban is vállalati szinten biztosítja az alkalmazások folyamatos működését, miközben a rendszerek teljesítményének monitorozásával és menedzselésével csökkenti a ráfordításokat.

A szolgáltatás alapú rendszerek létfontosságú eleme, a szolgáltatásokat elérhetővé tevő portál. A BEA WebLogic Portal 9.2 most valamennyi tulajdonságával egységes, a szétszórt tartalmakat, alkalmazásokat, folyamatokat összerendező megoldások kialakítását támogatja. Biztosítja a szolgáltatások életciklus-kezelését, a komplex tartalomkezelést, valamint a belső portáloknál a személyi számítógépeknek, azok dokumentumainak, alkalmazásainak összehangolását is.

Ezek eredményeképpen az alkalmazások szintjén átfogó jogosultság kezelés, származtatás, következetes perszonalizáció valósítható meg. Az egyszerű tartalomkezelést template-ek segítik. A könnyű bevitel támogatásán túl a template-ek beágyazhatók és öröklési képességekkel is rendelkeznek, változás- és verziókezelés kapcsolódik hozzájuk. A vállalaton belüli portálrendszerekben a számítógépek összekapcsolhatók, az azokon tárolt dokumentumok egységesen kereshetők, menedzselhetők lesznek, a levelező rendszerek pedig integrálhatók a portál felületekbe.

A szolgáltatásorientált fejlesztésekhez testhezálló fejlesztőeszközt is kínál a platform, a BEA Workshop for WebLogic Plaform 9.2-t. Az Eclipse-alapú eszköz előre felépített portál template-ekkel segíti a webszolgáltatások, -alkalmazások, -portálok kialakítását, valamint a J2EE-fejlesztéseket.

A komplex SOA-rendszerek kialakításához elengedhetetlen a széles körű platform és technológiai nyitottság. A platform valamennyi eszköze támogatja a vegyes fejlesztési modelleket, így a felhasználók vegyíthetik a szabványos, J2EE fejlesztési eljárásokat más, nyílt forráskódú framework lehetőségekkel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés