Connect with us

technokrata

A Linux elzárása: készítsünk kriptobookot

Laptop

A Linux elzárása: készítsünk kriptobookot

A laptopok egy ideje nélkülözhetetlenné váltak az üzleti világban, hiszen hordozhatóságot nyújtanak; ez a mobilitás azonban szükségszerűen szemben áll egy másik fontos tényezővel: a biztonsággal. Ezen dilemma egyik feloldása a titkosítás alkalmazása. Megvizsgáltuk alkalmazásának lehetőségeit, költségét és komplexitását három különböző megoldás képében, Linuxos laptopokon.

A CryptoFS és az EncFS felhasználói szintű implementációk. Mint említettem, egyszerűséget kínálnak, de ennek ára van a teljesítményt és a képességeket tekintve. Ez főleg akkor igaz, ha a LUKS-szal hasonlítjuk össze – utóbbi nemcsak gyorsabb, hanem több PGP kulcsot is képes használni, s akár teljes partíciókat is kezel.
A felhasználói szintű konténerek azoknak jöhetnek jól, akik privát adataikat kívánják védeni egy többfelhasználós környezetben, vagy azoknak, akik adminisztratív jogok nélkül szeretnék védeni adataikat. A teljesítménybeli előnyökön és a keresztplatformos kompatibilitás mellett a LUKS jól integrálódik a GNOME-ba s a PGP kulcskarika-menedzselőbe is, így egyszerűsége páratlan. Hasonlóan, az EncFS is elhelyezhető a Pluggable Authentication Module (PAM)-ban Linux alatt, ahol lehetséges.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd