Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Linux elzárása: készítsünk kriptobookot

Laptop

A Linux elzárása: készítsünk kriptobookot

A laptopok egy ideje nélkülözhetetlenné váltak az üzleti világban, hiszen hordozhatóságot nyújtanak; ez a mobilitás azonban szükségszerűen szemben áll egy másik fontos tényezővel: a biztonsággal. Ezen dilemma egyik feloldása a titkosítás alkalmazása. Megvizsgáltuk alkalmazásának lehetőségeit, költségét és komplexitását három különböző megoldás képében, Linuxos laptopokon.

A CryptoFS és az EncFS felhasználói szintű implementációk. Mint említettem, egyszerűséget kínálnak, de ennek ára van a teljesítményt és a képességeket tekintve. Ez főleg akkor igaz, ha a LUKS-szal hasonlítjuk össze – utóbbi nemcsak gyorsabb, hanem több PGP kulcsot is képes használni, s akár teljes partíciókat is kezel.
A felhasználói szintű konténerek azoknak jöhetnek jól, akik privát adataikat kívánják védeni egy többfelhasználós környezetben, vagy azoknak, akik adminisztratív jogok nélkül szeretnék védeni adataikat. A teljesítménybeli előnyökön és a keresztplatformos kompatibilitás mellett a LUKS jól integrálódik a GNOME-ba s a PGP kulcskarika-menedzselőbe is, így egyszerűsége páratlan. Hasonlóan, az EncFS is elhelyezhető a Pluggable Authentication Module (PAM)-ban Linux alatt, ahol lehetséges.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés