Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nvidia kétkártyás grafika SLI nélkül?

Laptop

Nvidia kétkártyás grafika SLI nélkül?

Az Nvidia azt állítja, hogy a két- és négykártyás grafikához SLI alaplapra van szükség. Egy olcsó Epox alaplap képes ellentmondani ennek?

Összességében, tesztünk minimális különbséget mutatott a két alaplap között. A legújabb SLI driver a GLI Epox alaplaphoz a 81.98 volt. A 3DMark pontok a két alaplap esetében nagyjából megegyeznek, míg a kódolást és a renderelést nem befolyásolt a GLI/SLI – ezek egyszerűen a CPU teljesítményétől függnek. Játékokban az SLI kicsivel vezet minden tesztben; 10%-kal a legnagyobb az előnye 1280×1024 alatt, a Quake IV-ben.
Dedikált SLI használatra nem érdemes nem hitelesített rendszert választani, de többmonitoros használatra nagyszerűen megfelelhet. Érdemes legalább a 81.98 verziójú drivert választani. A GhostBIOS nagyon jól jön a tuninggal kísérletezőknek, hiszen “megóvja” a BIOS-t.
A GLI/SLI ára $80 dollár, illetve $120+ dollár. A hardcore játékosoknak érdemes megfontolni, hogy ez a minimális különbség megéri-e a macerát. A GLI megoldás minden tekintetben felveszi a versenyt az SLI-vel, így ha jelennek meg új driverek az újdonságok támogatására, az Epox jó választás lehet azoknak, akiknek szűk a költségvetése.

Kapcsolódó cikkek:



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés