Connect with us

technokrata

Még a sár se kottyan meg a legújabb Itronix notebooknak

Laptop

Még a sár se kottyan meg a legújabb Itronix notebooknak

Homok, víz, sár, ütés, rúgás – ezeknek mind ellenáll a Gobook notebook.

Még 2002-ben írtunk először az Itronix cég noteszgépeiről – a szélsőséges környezeti hatásokat elviselni képes eszközök értékesítésében élen járó amerikai vállalat készüléke ritkaságszámbamenő tulajdonsággal rendelkezett. A mechanikai, környezeti ártalmakat azóta is igen jól bírják a Gobookok; a vállalat nemrég számolt be a széria legújabb tagjáról.

A hét elején frissített kínálat szerint az XR-1-es típus az egyik legkisebb az úgynevezett rugged kialakítású noteszgépek között: tömege mindössze 3 kilogramm. Ez elsőre soknak tűnik, a hagyományos notebookokhoz viszonyítva, ám ne felejtsük el, hogy milyen megpróbáltatásokat kell tudnia kiállnia a váznak. Képes például -23 és 60 Celsius fok közötti működésre, kibírja a magas páratartalmat és kitehető extrém nyomási körülményeknek is – nem véletlen, hogy az Egyesült Államok légiereje is rendelkezik néhány Gobookkal.

Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a készülék egyáltalán nem olcsó. 4330 dolláros indulóára valóban csak az extrém körülmények között dolgozók számára teszi vonzóvá a széleskörű wireless-támogatású (UMTS/GSM, CDMA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS) készüléket. Kijelzője egyébként mindössze 12,1 colos képátlóval rendelkezik, melyen XGA megjelenítéssel dolgozik – de olyan fényerő mellett, hogy az még külső helyszíneket is jól használható képet ad.

A 40 vagy 80 GB-os merevlemezzel, fél, egy, másfél vagy két gigabyte-nyi memóriával rendelkező, 1,83 GHz-es Core Duo processzorra alapuló notebook szeptembertől vehető meg az észak-amerikai országban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd