Connect with us

technokrata

Még a sár se kottyan meg a legújabb Itronix notebooknak

Laptop

Még a sár se kottyan meg a legújabb Itronix notebooknak

Homok, víz, sár, ütés, rúgás – ezeknek mind ellenáll a Gobook notebook.

Még 2002-ben írtunk először az Itronix cég noteszgépeiről – a szélsőséges környezeti hatásokat elviselni képes eszközök értékesítésében élen járó amerikai vállalat készüléke ritkaságszámbamenő tulajdonsággal rendelkezett. A mechanikai, környezeti ártalmakat azóta is igen jól bírják a Gobookok; a vállalat nemrég számolt be a széria legújabb tagjáról.

A hét elején frissített kínálat szerint az XR-1-es típus az egyik legkisebb az úgynevezett rugged kialakítású noteszgépek között: tömege mindössze 3 kilogramm. Ez elsőre soknak tűnik, a hagyományos notebookokhoz viszonyítva, ám ne felejtsük el, hogy milyen megpróbáltatásokat kell tudnia kiállnia a váznak. Képes például -23 és 60 Celsius fok közötti működésre, kibírja a magas páratartalmat és kitehető extrém nyomási körülményeknek is – nem véletlen, hogy az Egyesült Államok légiereje is rendelkezik néhány Gobookkal.

Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a készülék egyáltalán nem olcsó. 4330 dolláros indulóára valóban csak az extrém körülmények között dolgozók számára teszi vonzóvá a széleskörű wireless-támogatású (UMTS/GSM, CDMA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS) készüléket. Kijelzője egyébként mindössze 12,1 colos képátlóval rendelkezik, melyen XGA megjelenítéssel dolgozik – de olyan fényerő mellett, hogy az még külső helyszíneket is jól használható képet ad.

A 40 vagy 80 GB-os merevlemezzel, fél, egy, másfél vagy két gigabyte-nyi memóriával rendelkező, 1,83 GHz-es Core Duo processzorra alapuló notebook szeptembertől vehető meg az észak-amerikai országban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek