Connect with us

technokrata

HP Photosmart R827: tele funkciókkal

Laptop

HP Photosmart R827: tele funkciókkal

Sokan szeretik maguk irányítani fényképezőgépük minden porcikáját. Craig Ellison azonban úgy találta, hogy a HP Photosmart R827 14 automatikus fényképezési módja majdnem minden esetben hasznunkra lehet.

Összefoglalás

Pro

Kontra

Első ránézésre

Termék

HP Photosmart R827

7.2MP digitális fényképezőgép 14 fényképezési móddal és panoráma-funkcióval

* 14 automatikus mód; három összekapcsoló mód * Panorámakép * Művészi effektek * A folyamatos fókusz csökkenti a zár késleltetését

* A rekesz és a záridő nem állítható manuálisan * A lencse a szélre került, így könnyen belelóghat az ujjunk a képbe

A HP Photosmart R827 egy vékony, 7.2 Megapixeles fényképező, amelynek háza masszív, fényes fém. A kijelző 2.5″-os (vízszintes), ami csak erős, közvetlen napfényben nem használható. A többi fényképezővel ellentétben a lencse nem a készülék közepére, hanem a szélére került, így az első néhány fotón könnyen viszontláthatjuk bal mutató ujjunkat.

1. ábra: hátulnézet balról
Ha bekapcsoljuk a készüléket, egy 6.5 mm-19.6 mm (39 mm – 118 mm 35 mm ekvivalens) lencse válik láthatóvá. A lencse a fényképező testében marad, még a maximális, 3X-os optikai zoomot használva is. Az R827 8X-os digitális zoommal is rendelkezik, ami két, a fényképező hátulján lévő gombbal vezérelhető. Ha a maximális, 3X-os optikai zoomot elérjük, a zoomolás egy pillanatra megáll. Ha újra megnyomjuk a zoom gombot, egy sárga “doboz” mutatja a kép effektív felbontását megapixelben.
A zárkioldó gomb a vékony készülék tetejére került, a jobb mutató ujjunk alá. A lekerekített tetőn négy gomb található, egy különálló start/stop videó gomb társaságában. A négy gomb a Vaku, Makró, Photosmart Express menü és a felvétel/lejátszás közötti váltógomb.

2. ábra: hátulnézet jobbról
A vaku beállítása lehet Auto, on vagy off. Vörösszemhatás bekapcsoló nincsen, így azt automatikusan távolítja el a készülék, de kézzel is eltávolítható a fényképezővel. A Makró gomb Auto fókusz és normál makró beállításokat kínál. Az R827 képes folyamatosan fókuszálni, így nem kell félig megnyomni a zárkioldót fényképezés előtt. Ez azt jelenti, hogy nagyon kevés idő telik el a zárkioldó megnyomása és a fénykép elkészülése között.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek