Connect with us

technokrata

Magyar kommentátorok a FIFA 07-ben

Laptop

Magyar kommentátorok a FIFA 07-ben

A FIFA sorozat legújabb verziója, a FIFA 07 idén először lokalizált változatban kerül a piacra – a játék magyar hangjai a televízióból már jól ismert két sztárműsorvezető, Hajdú B. István és Faragó Richárd.

Az Electronic Arts által kiadott FIFA 07 PC-s és PlayStation 2-re készült verziója idén először teljes mértékben lokalizált változatban, magyar nyelven is elérhető lesz. A FIFA 07-ben nem csupán a feliratok magyarok, hanem a mérkőzések kommentárjai is magyar nyelven szólalnak meg. Az EA két neves hazai sportkommentátort, Faragó Richárdot és Hajdú B. Istvánt kérte fel a FIFA 07 hangjainak szinkronizálására.

A szinkronmunka alapját egy központilag kiadott ún. „szövegkönyv” adta, amely a játékban előforduló szituációk leírásából, illetve néhány előre megírt kommentárból állt. A két kommentátor az esetek 50-60%-ában rögtönzött szófordulatokkal interpretálta a virtuális pályán zajló eseményeket, saját stílusukhoz igazítva a felmondandó szöveget, és ezzel igazi, „lokalizált” magyar változatot készítve a FIFA 07 hazai tábora számára. Számos saját elemet és vicces beszólást építettek be a magyar szinkronba, amelynek köszönhetően a magyar változat sokkal „hazaibb” lett.

„A legnehezebb feladatot az jelentette a kommentátorok számára, hogy kerüljék a konkrét csapat- és játékos neveket annak érdekében; hogy az adott kommentár minél több helyzethez megfeleljen a játékban. Bár ez eleinte mindenki számára szokatlan volt, a két, óriási gyakorlattal rendelkező sportriporter könnyedén megoldotta a problémát. A kölcsönhatás Hajdú B. István és Faragó Richárd között nagyon jól működött, régi barátok lévén nagyon természetesen tudtak viselkedni a felvételek közben. Egyet elárulhatok: érdemes lesz vadászni a poénokra!” – mondta Kováts Tamás, az Electronic Arts CRM koordinátora és a FIFA 07 lokalizációs munkáiért felelős munkatársa.

A szinkronmunka végére a kommentátorok szövegkönyve a rögtönzésekkel együtt mintegy 120.000 szóból állt, amelyhez 11.000 hangminta és több mint 10 órányi hanganyag társult, mindez kb. 10 munkanap alatt került rögzítésre. A játék emellett kb. 125.000 magyar szóból álló feliratot is tartalmaz, amelyek nagy része a Menedzser módhoz tartozó helyzetekben látható. A feliratok változatosságára jellemző, hogy a FIFA 07-ben végigvezényelhető 15 éves futballkarrier során is csak kis valószínűséggel látható majd az összes változat. A lokalizációs munkák befejeztével a játék nyelvi tesztje az EA tesztlaborjában, Németországban zajlott és mintegy 5 hetet vett igénybe.

A FIFA 07 a FIFA sorozat korábbi verzióihoz képest számos újdonsággal gazdagodott. A játékmenet terén finomodott a kapusok intelligenciája, valamint a lövések kidolgozottsága. Emellett néhány látványos, akrobatikus lövőmozdulat is feltűnik, sőt, sokkal többféle rúgás kikombinálható egy szabadrúgásból is. A Menedzser mód összetettebb lesz és ettől az edzői munka is komplexebbé vált. Lehetséges továbbá a Menedzser mód elmentett játékállásának PSP-re (Portable Play Station) történő exportálása, így akár utazás közben is játszhatunk kedvenc csapatunkkal.

A leglátványosabb újdonságot az Interaktív Liga online játékmód jelenti, amely lehetővé teszi, hogy a játékosok interneten keresztül vívjanak egymással bajnoki mérkőzéseket. Az Interaktív Liga online játékmódban a játékosok az elért eredmények online összesítésével felállított bajnoki tabellán követhetik nyomon aktuális helyezésüket.

A FIFA 07 hanghatásait tekintve is fejlődött: a nézőközönség reakciói, létszáma és hangulata a csapatok szereplésétől függően változik, sőt a fokozott hangulatú szurkolás vagy az elégedetlen füttykoncert akár a kommentátorok beszélgetésének tárgyát is képezhetik.

A FIFA 07 2006. szeptember 29-én jelenik meg Magyarországon, a lokalizált változat PlayStation2 (PS2) rendszeren és PC-s változatban lesz elérhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd