Connect with us

technokrata

Laptop

DivX 6.3

Megújult a videotömörítés egyik etalonja.

Több mint egy éve már, hogy bejelentette a Divxnetworks: videotömörítési eljárásuk immár a 6-os verziónál tart. A kis San Diego-i vállalat műszaki vezetője, Jordan Greenhall még tavaly nyár elején közölte, hogy az új változat teljes mértékben együttműködik azokkal a DVD-lejátszókkal, melyek DivX formátumú videoállományok megjelenítésére is képesek. Greenhall szerint a hatos DivX jobb teljesítménnyel, látványvilággal és szélesebb együttműködési képességekkel rendelkezik, mint minden más videotechnológia a piacon.

A marketingszövegnél bizonyára mindenkit jobban érdekel, mitől más a hatos változat. A DivX fejlesztői már régóta arra törekednek, hogy ne csak az underground file-cserélők között legyen népszerű a formátum, hanem a kiadók is támogassák. Ezt elősegítendő, olyan eszközökkel egészítették ki a csomagot, amelyekkel például lehetővé válik a többnyelvűség támogatása – nemcsak feliratozás, hanem több hangsáv egyszerű alkalmazásával is. A hatos változat támogatja a DVD-knél megszokott menük készítését, megjelenítését.

Fejlesztői szerint az ötös verzióhoz képest, változatlan minőségi beállítások mellett, akár 40 százalékkal kisebb méretű videofile-okat is elő lehet állítani. Jerome Rota, azaz Gej, a formátum létrehozója elárulta, hogy ehhez például az új képelemzési technikák, illetve a zajszint csökkentése járult hozzá.

A szoftver legújabb változata letölthető a Terminal Download adatbázisából (is).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd