Connect with us

technokrata

Az Nvidia válasza a korai Quad-SLI barkácsolásra

Laptop

Az Nvidia válasza a korai Quad-SLI barkácsolásra

Teszteltük a legfrissebb béta drivert, amivel lehetséges a Quad-SLI. Az Nvidia szolgál némi kommentárral eredményeink kapcsán, így a barkácsolók végre választ kapnak kérdéseikre.


Az Nvidia állítása szerint a “Quad SLI már elérhető két GeForce 7950 GX2 kártya képében, amelyek rövidebbek és könnyebben integrálhatók a felhasználók rendszereibe”. A béta program júliusban indult, amikor egyre bátorították a közösséget, hogy vegyen részt a tesztelésben. A program keretein belül a vállalat kiadott egy hivatalos béta drivert, a 91.37-est, ami reményeik szerint tovább lesz tesztelve. Az Nvidia szeretné, ha visszajelzések jutnának el hozzá a driverrel kapcsolatban. Később az Nvidia kiadta a 91.45-ös drivert, amit hamarosan tesztelünk is.

Egy új részleg került be a Quad-SLI driverekhez.
A beszélgetésekből és az új dokumentumból kiderült, hogy az Nvidia egyetért abban, hogy a Quad-SLI teljesítménye jelentősen változik a normál SLI-hez képest, alkalmazástól függően. A Quad-SLI célja a nagy felbontású, sok effekttel tarkított játék, viszont némelyik Quad-SLI-vel lassabban fut, mint egyébként.
Az Nvidia leszögezi a dokumentumban, hogy a “Quad-SLI kifejezetten HD játékra készült 2560×1600-as felbontás, és nagyon magas AA és AF mellett (vagyis 8X SLI-AA és 16X-AF). 1920×1200-as felbontás alatt, illetve alacsony filtering értékek esetén a CPU-korlát sokkal erősebb, így a Quad-SLI lassabban működhet, mint a normál SLI, a több GPU menedzselése okozta többletterhelés miatt”.
Nyilvánvaló, hogy a legtöbb játékos nem esik ebbe a kategóriába, hiszen 95% 1600×1200-as felbontás alatt játszik, s nem mellesleg pénze sem lenne rá. A játékosok másik fele pedig alacsony minőségre, de gyorsaságra törekszik, például valósidejű stratégiai játékokban.
A Quad-SLI még nem is kiforrott, hiszen egy ilyen rendszert sok időbe telik megépíteni, s erős CPU is szükséges a rengeteg erő koordinálásához.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek