Connect with us

technokrata

Az Nvidia válasza a korai Quad-SLI barkácsolásra

Laptop

Az Nvidia válasza a korai Quad-SLI barkácsolásra

Teszteltük a legfrissebb béta drivert, amivel lehetséges a Quad-SLI. Az Nvidia szolgál némi kommentárral eredményeink kapcsán, így a barkácsolók végre választ kapnak kérdéseikre.


Az Nvidia állítása szerint a “Quad SLI már elérhető két GeForce 7950 GX2 kártya képében, amelyek rövidebbek és könnyebben integrálhatók a felhasználók rendszereibe”. A béta program júliusban indult, amikor egyre bátorították a közösséget, hogy vegyen részt a tesztelésben. A program keretein belül a vállalat kiadott egy hivatalos béta drivert, a 91.37-est, ami reményeik szerint tovább lesz tesztelve. Az Nvidia szeretné, ha visszajelzések jutnának el hozzá a driverrel kapcsolatban. Később az Nvidia kiadta a 91.45-ös drivert, amit hamarosan tesztelünk is.

Egy új részleg került be a Quad-SLI driverekhez.
A beszélgetésekből és az új dokumentumból kiderült, hogy az Nvidia egyetért abban, hogy a Quad-SLI teljesítménye jelentősen változik a normál SLI-hez képest, alkalmazástól függően. A Quad-SLI célja a nagy felbontású, sok effekttel tarkított játék, viszont némelyik Quad-SLI-vel lassabban fut, mint egyébként.
Az Nvidia leszögezi a dokumentumban, hogy a “Quad-SLI kifejezetten HD játékra készült 2560×1600-as felbontás, és nagyon magas AA és AF mellett (vagyis 8X SLI-AA és 16X-AF). 1920×1200-as felbontás alatt, illetve alacsony filtering értékek esetén a CPU-korlát sokkal erősebb, így a Quad-SLI lassabban működhet, mint a normál SLI, a több GPU menedzselése okozta többletterhelés miatt”.
Nyilvánvaló, hogy a legtöbb játékos nem esik ebbe a kategóriába, hiszen 95% 1600×1200-as felbontás alatt játszik, s nem mellesleg pénze sem lenne rá. A játékosok másik fele pedig alacsony minőségre, de gyorsaságra törekszik, például valósidejű stratégiai játékokban.
A Quad-SLI még nem is kiforrott, hiszen egy ilyen rendszert sok időbe telik megépíteni, s erős CPU is szükséges a rengeteg erő koordinálásához.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd