Connect with us

technokrata

Több női programozó kellene(?)

Laptop

Több női programozó kellene(?)

A férfiak online zaklatásai miatt tartják magukat távol a nők a nyíltforrású szoftverfejlesztéstől?

Külön fórumot és levelezőlistát indítottak a Fedora Women név alatt a nyíltforrású projekt résztvevői. A cél, hogy a jelenleg igencsak alulreprezentált nők nagyobb létszámmal képviseltessék magukat a linuxos fejlesztői világban, olvasható a site-on.

A Fedora Women elindítását az a beszélgetés provokálta ki, mely az ingyenes és nyíltforrású szoftverek (free and open-source software – FOSS) fejlesztői közösségében merült fel. A szinte kizárólag férfiakból álló fejlesztők arra próbálták megtalálni a választ, hogy a gyengébbik nem miért tartja magát távol a közösségtől. Többek szerint ennek az (volt?) az oka, hogy a programfejlesztéssel megpróbálkozó nők a férfiak szexista hozzáállása, online zaklatása miatt hagynak (hagytak?) fel ezzel a tevékenységgel. Úgy tűnik tehát, hogy a nemek közötti harc még egy ilyen területen is komoly gátat képes állítani a nők kibontakozásának.

Kezdeményezések sora
Nem a Fedora projekt az első, amely megpróbálta a gyengébbik nemet bevonni a programozói közösségekbe. 2005-ben például az Apache Software Foundation hozott létre egy új levelezőlistát, annak reményében, hogy sikerül növelnie a nők arányát a fejlesztők között. 2004-ben pedig a Debian próbálkozott hasonlóval, Debian Women név alatt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd