Connect with us

technokrata

S&T: rekordnyereség és pörgő hazai üzlet-menet

Laptop

S&T: rekordnyereség és pörgő hazai üzlet-menet

Féléves eredmények.

Rekordösszegű, tavalyhoz képest 45,7-kal megnövekedett bevételt, és 142,8%-os nyereségnövekedést jelentett a S&T AG. A vezérigazgató szerint a siker igazolja a szolgáltatásokra és iparág-specifikus megoldásokra fókuszáló stratégiát. Az S&T Magyarország Kft. szintén eredményes félévet tudhat maga mögött, bővülő szervezettel és sikeres projektekkel.

Az S&T AG tájékoztatása szerint 2006 első félévének árbevétele 205,8 millió euró volt, amely 45,7%-kal magasabb az előző év hasonló időszakánál. A magas hozzáadott értékű Business Solutions üzletágban a bevétel 69,5%-kal, 45,4 millióra nőtt. Mindeközben az eredmények is jelentősen megugrottak, 142,8%-os növekedéssel a 2005-ös 2,5 millióról 6,1 millió euróra.

Christian Rosner, az S&T AG vezérigazgatója szerint ezek az eredmények is igazolják a korábban meghirdetett, szolgáltatásokra és szoftvermegoldásokra koncentráló stratégiát. „Jó úton vagyunk afelé, hogy az európai informatikai piac egyik kulcs szereplőjévé váljunk” – nyilatkozta. „Az S&T a jövőben is a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt, kihasználva az idén alapított romániai fejlesztőközpont lehetőségeit is.”

Az S&T Magyarország Kft. nem publikál időközi jelentéseket, de Simon István ügyvezető igazgató elmondta, hogy a hazai cég is hasonlóan sikeresen teljesít. A cég idei kitűzött árbevétel terve 2,9 milliárd forint, amely jól teljesülni látszik. „Idén a legjelentősebb növekedési lehetőségeket az email archiválás, a szerver virtualizáció, a biztonsági események kezelése, illetve az intelligens önvédő hálózatok jelentik számunkra, amit már több sikeres projekt is bizonyít. Felfutóban van a vállalatirányítási üzletág, és a projektekhez kapcsolódóan egyre komolyabb fejlesztési tevékenységet is végzünk. Az elmúlt néhány hónapban közel egy tucat új kolléga csatlakozott a csapathoz, s ők máris teljes gőzzel dolgoznak a futó projekteken” – mondta Simon István.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek