Connect with us

technokrata

Kevesebb zaj, több zene: Creative Aurvana és HN-700 Fejhallgatók

Laptop

Kevesebb zaj, több zene: Creative Aurvana és HN-700 Fejhallgatók

A zaj nagy rákfenéje az olcsó fejhallgatóknak, amelyek ennek árán faragnak le a költségekből. A ZEN Aurvana egy apró, könnyű és kiváló zajcsökkentő hatással megáldott fejhallgató. A nagyobb HN-700 nem teljesít ilyen jól, de árához képest megfelelő.

ZEN Aurvana: small and light
Az Aurvana nagyon hasonlít a Sony és a Shure fülhallgatóira: az apró gumiborítású hangszórók szépen felveszik fülünk formáját, amit behelyezzük őket. Három pár különböző méretű gumival érkeznek, így tartalékunk is lesz. Érdemes kipróbálni mindhármat, mielőtt döntenénk, hiszen a pontos illeszkedésnek köszönhető a zajok izolációja. Az Aurvana nagyon mélyen behatol a fülbe (nem olyan mélyen, mint az Etymotics), így hatékony munkát végez. A drágább modellekkel ellentétben, mint a Sony Fontopias – vagy a HN-700 – nem tartalmaz aktív zajkioltó mechanizmust. Minél jobban illeszkedik fülünkbe, annál jobb lesz az izoláció és a hangminőség is.
Ha halkan hallgatunk zenét, hallani fogjuk az emberek beszédét mint háttérzajt, de az egyes szavakat nem fogjuk érteni. Ha felhangosítjuk a zenét, már meg kell érinteniük minket, hogy felhívják magukra a figyelmet. Az aktív zajkioltással halk zenehallgatás közben is blokkolható a külső zaj. A hangzás tiszta és kiegyensúlyozott; a közép- és mélyhangok különállóak, a magasak pedig minőségiek és tiszták. A spektrum egyik része sincs túlságosan kihangsúlyozva. Az Aurvana azt a hatást kelti, mintha a fejünkben és nem mellettünk szólna a zene, így a már jól ismert számokban is fedezhetünk fel újdonságokat.
ZEN Aurvanas and accessories
Az Aurvana egy kis dobozban hordozható, ami megakadályozza a kábelek összegabalyodását, illetve a gumik elveszítését. A tartalék gumik elférnek benne, de a repülős adapter már nem; ez talán azért van, mert ritkán szállunk régi dugaszokkal felszerelt repülőre; ettől függetlenül könnyű így elveszíteni az adaptert.
A dobozban elfér még a tisztítópálca is. Mindegy, milyen ápolt valaki, a gumik előbb-utóbb (fül)zsírosak lesznek, ezért jól jöhet a pálca, amivel a gumi hajlataiból könnyedén eltávolíthatók a nem kívánt elemek.
Az Aurvana csak 13 g, így könnyen el is feledkezhetünk róla. Számos előnye miatt könnyen nélkülözhetetlen útitárssá válhat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd