Connect with us

technokrata

Kevesebb zaj, több zene: Creative Aurvana és HN-700 Fejhallgatók

Laptop

Kevesebb zaj, több zene: Creative Aurvana és HN-700 Fejhallgatók

A zaj nagy rákfenéje az olcsó fejhallgatóknak, amelyek ennek árán faragnak le a költségekből. A ZEN Aurvana egy apró, könnyű és kiváló zajcsökkentő hatással megáldott fejhallgató. A nagyobb HN-700 nem teljesít ilyen jól, de árához képest megfelelő.

ZEN Aurvana: small and light
Az Aurvana nagyon hasonlít a Sony és a Shure fülhallgatóira: az apró gumiborítású hangszórók szépen felveszik fülünk formáját, amit behelyezzük őket. Három pár különböző méretű gumival érkeznek, így tartalékunk is lesz. Érdemes kipróbálni mindhármat, mielőtt döntenénk, hiszen a pontos illeszkedésnek köszönhető a zajok izolációja. Az Aurvana nagyon mélyen behatol a fülbe (nem olyan mélyen, mint az Etymotics), így hatékony munkát végez. A drágább modellekkel ellentétben, mint a Sony Fontopias – vagy a HN-700 – nem tartalmaz aktív zajkioltó mechanizmust. Minél jobban illeszkedik fülünkbe, annál jobb lesz az izoláció és a hangminőség is.
Ha halkan hallgatunk zenét, hallani fogjuk az emberek beszédét mint háttérzajt, de az egyes szavakat nem fogjuk érteni. Ha felhangosítjuk a zenét, már meg kell érinteniük minket, hogy felhívják magukra a figyelmet. Az aktív zajkioltással halk zenehallgatás közben is blokkolható a külső zaj. A hangzás tiszta és kiegyensúlyozott; a közép- és mélyhangok különállóak, a magasak pedig minőségiek és tiszták. A spektrum egyik része sincs túlságosan kihangsúlyozva. Az Aurvana azt a hatást kelti, mintha a fejünkben és nem mellettünk szólna a zene, így a már jól ismert számokban is fedezhetünk fel újdonságokat.
ZEN Aurvanas and accessories
Az Aurvana egy kis dobozban hordozható, ami megakadályozza a kábelek összegabalyodását, illetve a gumik elveszítését. A tartalék gumik elférnek benne, de a repülős adapter már nem; ez talán azért van, mert ritkán szállunk régi dugaszokkal felszerelt repülőre; ettől függetlenül könnyű így elveszíteni az adaptert.
A dobozban elfér még a tisztítópálca is. Mindegy, milyen ápolt valaki, a gumik előbb-utóbb (fül)zsírosak lesznek, ezért jól jöhet a pálca, amivel a gumi hajlataiból könnyedén eltávolíthatók a nem kívánt elemek.
Az Aurvana csak 13 g, így könnyen el is feledkezhetünk róla. Számos előnye miatt könnyen nélkülözhetetlen útitárssá válhat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek