Connect with us

technokrata

Firefox: túl a 200. milliomodik letöltésen

Laptop

Firefox: túl a 200. milliomodik letöltésen

A Mozilla a hét elején jelentette be, hogy nyíltforrású böngészőjéből már 200 milliónál is többet töltöttek le az internetezők.

A fenti szám még akkor is szép eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy a 200 millió letöltés nem jelent 200 millió letöltőt. Vannak ugyanis olyanok, akik az újabb változatokkal együtt egynél jóval többször szerezték be a Firefoxot. Ugyanakkor az olyan letöltősite-ok – mint amilyen például a Terminal Download adatbázisa – forgalma nincsen benne ebben a számban, pedig több száz alternatív forrása is van a Tűzrókának, ahonnan szintén szép számmal töltötték le az alkalmazást. A 100 milliós határt egyébként tavaly október végén érte el a Firefox, kilenc hónappal az 1.0-s kiadás megjelenését követően.

Asa Dotzler, a Mozilla egyik mérnöke nyilatkozott a jeles esemény kapcsán, méltatva kicsit saját fejlesztésüket, s egyúttal megköszönte az összes Firefox felhasználónak, hogy hozzájárultak a browser sikeréhez. Ahhoz a sikerhez, melyet egyértelműen igazolnak a számok: például az Egyesült Államokban az internetezőknek már több mint 15 százaléka használja a Mozilla fejlesztését webböngészésre, legalábbis a Onestat.com webelemzéssel foglalkozó cég jelentése szerint. Még jobban teljesít a szoftver Németországban (39 százalékos részesedés), és Ausztráliában (24 százalékos részarány).

Dotzler hangot adott annak a vágyának is, miszerint a cégnél szeretnének egy jobb módszert találni a siker mérésére. Ezzel összhangban a mérnök kifejtette, hogy a Mozillánál az 1.0-s változat óta egy sokkal jobb rendszert fejlesztettek ki a rajongói tábor nagyságának mérésére.

A szoftverből egyébként a múlt héten jelent meg egy új, komoly hibákat kiiktató változat, mely természetesen a Terminal gyors Download szerveréről is letölthető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek