Connect with us

technokrata

Firefox: túl a 200. milliomodik letöltésen

Laptop

Firefox: túl a 200. milliomodik letöltésen

A Mozilla a hét elején jelentette be, hogy nyíltforrású böngészőjéből már 200 milliónál is többet töltöttek le az internetezők.

A fenti szám még akkor is szép eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy a 200 millió letöltés nem jelent 200 millió letöltőt. Vannak ugyanis olyanok, akik az újabb változatokkal együtt egynél jóval többször szerezték be a Firefoxot. Ugyanakkor az olyan letöltősite-ok – mint amilyen például a Terminal Download adatbázisa – forgalma nincsen benne ebben a számban, pedig több száz alternatív forrása is van a Tűzrókának, ahonnan szintén szép számmal töltötték le az alkalmazást. A 100 milliós határt egyébként tavaly október végén érte el a Firefox, kilenc hónappal az 1.0-s kiadás megjelenését követően.

Asa Dotzler, a Mozilla egyik mérnöke nyilatkozott a jeles esemény kapcsán, méltatva kicsit saját fejlesztésüket, s egyúttal megköszönte az összes Firefox felhasználónak, hogy hozzájárultak a browser sikeréhez. Ahhoz a sikerhez, melyet egyértelműen igazolnak a számok: például az Egyesült Államokban az internetezőknek már több mint 15 százaléka használja a Mozilla fejlesztését webböngészésre, legalábbis a Onestat.com webelemzéssel foglalkozó cég jelentése szerint. Még jobban teljesít a szoftver Németországban (39 százalékos részesedés), és Ausztráliában (24 százalékos részarány).

Dotzler hangot adott annak a vágyának is, miszerint a cégnél szeretnének egy jobb módszert találni a siker mérésére. Ezzel összhangban a mérnök kifejtette, hogy a Mozillánál az 1.0-s változat óta egy sokkal jobb rendszert fejlesztettek ki a rajongói tábor nagyságának mérésére.

A szoftverből egyébként a múlt héten jelent meg egy új, komoly hibákat kiiktató változat, mely természetesen a Terminal gyors Download szerveréről is letölthető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd