Connect with us

technokrata

A világ legjobb processzora!?

Laptop

A világ legjobb processzora!?

Az új Intel processzor termékcsalád tagjai minden eddigit felülmúló teljesítményt ígérnek kevesebb energia felhasználása mellett.

Az Intel a mai napon bemutatta vadonatúj Intel Core 2 Duo és Intel Core 2 Extreme processzorát, melyeket otthoni és üzleti célra használt asztali számítógépekbe, munkaállomásokba szán. Ezek megváltoztatják a számítógépek teljesítményét, méretét és energiafelhasználását – és ami a legfontosabb – megreformálják azt, ahogyan használjuk őket.

Az Intel Core 2 Duo processzorok a világ legfejlettebb gyáraiban készülnek az Intel 65 nanométeres gyártástechnológiájával. A processzor asztali PC-kbe szánt változata szintén biztosítja a közel 40 százalékos teljesítménynövekedést és a több mint 40 százalékos energia-megtakarítást az Intel eddigi legjobb processzorával szemben. Több független vizsgáló szervezet mérései is bizonyítják, hogy ezek a processzorok tízből legalább kilenc esetben a legjobbnak bizonyultak a szerver, asztali és játék PC-k teljesítménymérő tesztjein.

Az Intel Core 2 Duo családja öt, asztali PC-k számára készített processzort tartalmaz, amelyeket üzleti, otthoni vagy fanatikus játékrajongók számára fejlesztettek ki. Az Intel Core 2 Duo-alapú munkaállomások emellett élenjáró teljesítményt nyújtanak olyan területeken is, mint a tervezés, tartalomszerkesztés, vagy mérnöki munkák.

A processzorcsalád az Intel Core microarchitectúrán alapul, melyet az energiatakarékosság jegyében és csúcsteljesítmény leadására terveztek. A két mag együttes erejével, mint két motorral, a processzorok számos feladatot gyorsabban tudnak elvégezni. Emellett zökkenőmentes működést biztosítanak több alkalmazás egyidejű futtatásának esetében is, például amikor e-mail írása közben zenét hallgatunk, letöltünk és egy víruskeresőt futtatunk. Ezek a kétmagos lapkák olyan feladatok elvégzésére is alkalmasabbak, mint nagyfelbontású videók lejátszása vagy a számítógép védelme elektronikus pénzügyi tranzakciók esetén, sőt, alacsonyabb fogyasztásuknak köszönhetően a hordozható számítógépek akkumulátora hosszabb ideig képes üzemelni.

Az egyéni felhasználók és vállalkozások az Intel Core 2 Duo processzorokat azokban az Intel platformokban is megvásárolhatják, amelyek különböző testreszabott Intel szoftver és hardver technológiákat tartalmaznak. Ilyen például az üzleti szféra számára kifejlesztett Intel vPro technológia, vagy az otthoni szórakozást előtérbe helyező Intel Viiv technológia.

A termékek nagy része ezek mellett olyan Intel által alkotott és tervezett megoldással bír, mint az Intel Virtualizációs Technológia és az Intel Active Management Technológia, amelyek a számítógépet még biztonságosabbá és kezelhetőbbé teszik. A 64-bites technológia immáron laptopok számára is rendelkezésre áll. Az új processzorok az Intel 975X, 965, és Mobile Intel 945 Express chipkészlet-családjával is párosíthatók. Az Intel 965 Express chipkészlet magában hordozza a legújabb integrált grafikai és Intel Clear Video technológiát. Mindezek a chipkészletek kompatibilisek a Microsoft Windows Vista Premium-mal.

Legújabb fejlesztések:
-Intel Wide Dynamic Execution: Megnöveli a teljesítményt és a hatékonyságot, mivel mindkét mag képes négy teljes utasítást végrehajtani a 14 lépcsős futószalag segítségével
-Intel Smart Memory Access: Megnöveli a rendszerteljesítményt a memóriakésleltetés csökkentésével, úgy optimalizálva az elérhető sávszélességet, hogy akkor szolgáltat adatot a processzornak, amikor arra szükség van
-Intel Advanced Smart Cache: A megosztott másodszintű gyorsítótár vagy memóriatár segítségével csökkenti az energiafelhasználást. A memóriaforgalom minimalizálásával úgy növeli a teljesítményt, hogy lehetővé teszi az egyik mag számára az egész cache használatát, amikor a másik mag tétlen. Csak az Intel nyújtja ezt a képességet az összes szegmensben.
-Intel Advanced Digital Media Boost: Megduplázza azon utasítások végrehajtásának sebességét, amelyeket a multimédiás és grafikai alkalmazások használnak
-Intel 64 Technology: Ez az újítás az Intel 32 bites architektúráját váltja, támogatja a 64 bites rendszereket és többek között nagyobb memóriafelhasználást engedélyez a processzornak.

Az Intel a gyártáskész Intel Core 2 Duo processzorok szállítását a mai sajtóbejelentés előtt már megkezdte. Elsőként az Intel Core 2 Extreme processzor alapú rendszerek lesznek hozzáférhetőek a rendszerek gyártóinál, viszonteladóknál és integrátoroknál, beleértve az Intel Channel Partner Program tagjait. Az Intel Core 2 Duo-alapú asztali rendszerek augusztus elejétől lesznek kaphatók.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák