Connect with us

technokrata

Késik az új Schengeni Információs Rendszer

Laptop

Késik az új Schengeni Információs Rendszer

Az SIS-II működőképessé kell tenni.

Az Európai Bizottság által közzétett információ szerint április helyett csupán 2007. szeptember közepére valósulnak meg az új Schengeni Információs Rendszer működésének technikai feltételei. Az új tagállamok úgy vélik, hogy emiatt nem kéne a 2007. végére tervezett schengeni belépést elhalasztani.

Franco Frattini az Európai Unió bel- és igazságügyi biztosa szerint a Schengen-térség 2007 végére előirányzott bővítése az új tagállamokkal továbbra is reális opció, annak ellenére, hogy az újgenerációs Schengeni Információs Rendszer működéséhez szükséges technikai feltételek csak 2007. szeptember 18-án állnak majd rendelkezésre. Az információs rendszer technikai előkészítésének befejezését követően azonban legalább hat hónapnak el kell telnie a belső határellenőrzés felszámolásáig, azaz az új tagállamok tényleges csatlakozásáig.

Az SIS-II bevezetésének jogi alapjait sem tisztázta még az EU, továbbra is vita folyik a rendszer és az európai elfogatóparancs közötti viszonyról, valamint a biometrikus adatok feldolgozásáról.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom