Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyfelbontású HD-kamerák a Sony-tól

Laptop

Nagyfelbontású HD-kamerák a Sony-tól

A Sony két új High Definition modellel és egy új nagyfelbontású felvételi szabvánnyal mutat utat a kamkorderek további fejlődéséhez.

Az újonnan kifejlesztett szabvány különlegessége, hogy többféle médium, például DVD-k és merevlemezek esetén is képes biztosítani a 1080i HD videofelvételt.


A két új kamkorder két feltörekvő trendet képvisel. Az egyik a High Definition lendületvétele annak kapcsán, hogy a világ egyre inkább a HDTV-t fogadja el a jövő televíziós alapszabványának. A másik pedig a lemez alapú kamkordertípus, mely szinte azonnali hozzáférést kínál bármilyen felvétel bármely részéhez. A lemez alapú adattárolás kényelme és gyorsasága mellett ezek a legújabb kamkorderek az AVCHD-formátumnak köszönhetően kiváló minőségű eredményt garantálnak.

Mivel az AVCHD-ben a rendkívül hatékony MPEG-4 AVC/H.264 videokódolás, valamint az 5.1 csatornás Dolby Digital audiorendszer gondoskodik a valódi HD-minőségről, 16:9-es szélesképernyős üzemmódban, többcsatornás digitális hanggal és akár 1080i felbontással élvezhetők a felvételek. Az így elkészített lemezek az AVCHD-formátumot támogató lejátszókon, például számítógépek DVD-meghajtóján, valamint Sony és egyéb AVCHD-kompatibilis Blu-ray Disc lejátszókon/felvevőkön tekinthetők meg. Bár a két modell alapvető hasonlóságokat hordoz, vannak köztük lényegi különbségek, melyek révén a felhasználók kiválaszthatják a számukra megfelelőt. A HDR-UX1E egészen egyedülálló: ez az első olyan HD-kamkorder, amellyel 8 centiméteres DVD-re készíthető felvétel, s így igazán olcsó és tartós médium használható a filmezéshez. A szintén AVCHD-formátumú HD-felvételt készítő HDR-SR1E ezzel szemben 8 centiméteres lemez helyett 30 GB-os merevlemezre rögzíti az AV-adatokat.

Sony HDR-UX1E
A HDR-UX1E legalább olyan sokoldalú, mint amilyen egyszerű a használata. Egyik legalapvetőbb jellemzője a HD-, illetve SD- (Standard Definition) formátumban történő felvétel választhatósága. Amennyiben a HD-üzemmódot választja, az AVCHD-formátum révén további négy képminőség áll rendelkezésre, az 5 Mbps-os Long Play opciótól az új, szuper minőségű AVCHD 12M (HQ+) beállításig. Ezzel a speciális HDR-UX1E-jellemzővel HD-minőségű képet vehet fel 12 Mbps-on, mellyel hihetetlen szintű részletesség és színreprodukció érhető el.

HDR-SR1E
Testvéréhez, az UX1E-hez hasonlóan ez a készülék is felkínálja a HD- és az SD-üzemmód közötti választás lehetőségét. Ráadásul többféle HD-felvételi üzemmóddal rendelkezik, melyek a 30 GB-os beépített merevlemeznek köszönhetően egytől egyig rendkívül hosszú felvételi időt biztosítanak. 5 Mbps-os Long Play üzemmódban például ez 11 teljes órát jelent, míg az alapértelmezett 9 Mbps-os beállításnál 6 óra 30 percet, de választható még az új, különleges, szuper minőségű ‘XP’ üzemmód is. Ennek sebessége 15 Mbps, és mind részletesség, mind élesség és színek szempontjából kiváló eredményeket ér el, ráadásul ebben a minőségben a merevlemez akár 4 órányi felvétel tárolására képes.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés