Connect with us

technokrata

Saját megoldások migrációja Oracle 10g platformon

Laptop

Saját megoldások migrációja Oracle 10g platformon

Az Oracle ISV-partnerei egyre több szakmai segítséget vehetnek igénybe a régióban. Az Oracle új központjai számos eszközzel támogatják az ISV-k saját megoldásainak migrációját az Oracle 10g platformra.

Az Oracle nemzetközi fejlesztői migrációs központot nyitott müncheni irodájában. A már működő létesítményt azok az európai független szoftverszállítók (ISV-k) használhatják tesztelés és hitelesítés céljából, akik megoldásaikat az Oracle 10g platformra kívánják átvinni.

A müncheni központ megnyitása része az Oracle által az ISV-k támogatása érdekében indított nagyszabású európai kezdeményezésnek. Még a nyár folyamán hasonló migrációs központ nyílik Isztambulban is. Emellett egy mobil központ is rendelkezésre áll majd, amely a helyhez kötött létesítményekkel azonos hardverkonfigurációval fog rendelkezni, és Európa bármely részéről „házhoz rendelhető” lesz. Így az ISV-k szabadon eldönthetik, hogy a hardvereszközöket és a helyi támogatási szolgáltatást saját telephelyükön, vagy pedig valamely Oracle-központban veszik majd igénybe.

A régióban található migrációs központok a magyar partnereknek is rendelkezésére állnak. Magyarországon közel 200 Oracle-partner van, közülük 50–60 olyan ISV, melyeket potenciálisan érdekelhetnek a központok által nyújtott szolgáltatások és szakmai támogatás.

Csúcstechnológia
Eddig az ISV-k nem férhettek hozzá a komolyabb teszteléshez szükséges hardver- és szoftverkörnyezetekhez. A regionális központok bemutatótermeiben azonban immár megtekinthetik és ki is próbálhatják az Oracle Fusion köztesszoftvercsalád, az Oracle Database 10g adatbázis-kezelő, az Oracle Real Application Clusters fürtözési technológia, valamint az Oracle Grid Computing számítóhálózat működését. A teszteléshez szükséges hardverkörnyezetet Münchenben a Fujitsu Siemens gyártmányú Advanced Blade Ecosystem PRIMERGY BX600 rendszerek és a Network Appliance FAS hálózati tárolói biztosítják. Emellett két, egyenként két munkaállomással és a hozzájuk tartozó hálózati infrastruktúrával felszerelt laboratórium is várja az odalátogatókat.

„A központ szolgáltatásai teljesen ingyenesek” – mondta Hauk Péter, az Oracle Hungary partnerfejlesztési menedzsere. „Az ISV-k jelentős mennyiségű pénzt és időt takaríthatnak meg migrációs projektjeik során, így a központ számottevő szerepet játszik majd jövőbeni sikereikben.”

„Az EMEA régióban mára mintegy 5.200 független szoftverszállító csatlakozott az Oracle PartnerNetwork partneri hálózatához” – mondta Stein Surlien, az Oracle európai, közel-keleti és afrikai szövetségekért és értékesítési kapcsolataiért felelős alelnöke. „Napról napra újabb ISV-ket üdvözölhetünk tagjaink sorában, akik szoftvermegoldásaikat az Oracle termékeire kívánják átvinni, illetve az Oracle Grid számítóhálózatra alapozva új szolgáltatásorientált alkalmazások kifejlesztésén dolgoznak. A migrációs központokban átadjuk nekik az Oracle 10g adatbázis-kezelőre és az Oracle Fusion köztesszoftvercsaládra vonatkozó szakmai ismereteket, a Fujitsu Siemens Computers jóvoltából pedig, amely hivatalos kiemelt partnerünk, ezt a tudást a migrációs projektek tesztelésére létrehozott hardverkörnyezetben próbára is tehetik.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák