Connect with us

technokrata

HDTV-fotólejátszó a Panasonic-tól

Laptop

HDTV-fotólejátszó a Panasonic-tól

A Panasonic bemutatta a DMW-SDP1 HDTV-fotólejátszót, melynek segítségével nagyképernyős televízión nagy felbontásban tekinthetjük meg a LUMIX, illetve egyéb SD-kártyákat használó fényképezőgépekkel készített képeket.


Az SDP1 modell nagyfelbontású televízióhoz (mint például a Panasonic VIERA plazma- és LCD-televízióihoz) való egyszerű csatlakoztatásával (a mellékelt HD-kábelt használva), valamint az SD-/SDHC-memóriakártya beillesztésével a felhasználók 1080i felbontásban tekinthetik meg fotóikat. A kompakt, könnyű DMW-SDP1 különbözik más fotólejátszóktól, mivel a LUMIX fényképezőgépek Venus Engine III képfeldolgozó áramkörét használja. Ennek köszönhetően a válaszidő rendkívüli módon lecsökkent, mivel a bekapcsolási idő és a képek közötti váltáskor eltelt idő mindössze 1 másodperc.

A DMW-SDP1 másik tulajdonsága a sokféle lejátszási funkció. Három speciális átmeneti mód (képváltási effekt) választható, ami a vetítéseket még érdekesebbé, élvezhetőbbé teszi. Előnézeti módban gyorsan megtalálhatja a keresett képet, mivel lehetőség van maximum 25 fotó megjelenítésére, illetve naptár szerinti kijelzésre. A függőleges gépállásban készített képeket a berendezés automatikusan elforgatja, miután leolvasta a kép rejtett információit.

A DMW-SDP1 támogatja a motion JPEG lejátszást is, a televízió rendszerétől függetlenül. A normál VGA (640×480 pixel), illetve a szélesvásznú (848×480 pixel) mozgóképek mellett – amelyek létrehozhatók a LUMIX fényképezőgépekkel – az SDP1 modell dinamikus mozgókép-lejátszást is biztosít, amelynek előnyei a szélesvásznú HDTV-ken mutatkoznak meg igazán. Átélheti továbbá a nagyfelbontású mozgóképek (1.280×720 pixel, 15 kép/másodperc) nyújtotta élményt is, ami a Panasonic új fényképezőgépével, a LUMIX DMC-LX2 modellel hozható létre.

A mellékelt távirányító használatával csak hátra kell dőlnie és családjával, illetve barátaival együtt élvezheti a nagyfelbontású képek folyamatos vetítését. A távirányító kör alakban mozgatható kurzorának köszönhetően az irányítás olyan könnyű, mint a LUMIX készülékeké.

Ha a DMW-SDP1 modellt USB-kábellel egy Pictbridge-támogatott nyomtatóhoz csatlakoztatja, akár gyors nyomtatást is végrehajthat, miközben a fotóvetítést nézi.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek