Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új világrekordok – kétmagos Intel procikkal

Laptop

Új világrekordok – kétmagos Intel procikkal

A Fujitsu Siemens Computers négy új kétfoglalatos, S3 generációs Primergy szervert jelentett be.

Az RX200 S3 és RX300 S3 rack-, a TX200 S3 torony- és a BX620 S3 pengerendszerek az Intel új Intel Bensley platformjára épülnek, és az új kétmagos Intel Xeon 5000 sorozatú processzorokat tartalmazzák.


Ezek a CPU-k nagyobb teljesítményt és terhelhetőséget biztosítanak, kisebb energiafogyasztás mellett. Az új szerverek fontos jellemzőinek egyike a processzorok beépített virtualizációs képessége, amely jelentősen javítja a szerver kihasználtságát, és több alkalmazás futtatását teszi lehetővé egy gépen. A nagyobb teljesítmény és a jobb kihasználhatóság mellett az ügyfelek számára az új Primergy generáció integrált távfelügyeleti vezérlője (integrated Remote Management Controller, iRMC) által nyújtott egyszerűbb szerverfelügyelet is előnyt jelent.

A Primergy S3 generáció jellemzői:
-A VT technológiát támogató, kétmagos (Vanderpool kódnevű) Intel Xeon processzorok, amelyek biztosítják az új generációs virtualizációs megoldások (például Xen, VMware) által megkövetelt hardveres teljesítményt.
-Minden processzorhoz külön, független második busz van a lapkakészletben (maximum 1,333 GHz). A busz sávszélességét gyakorlatilag megduplázó, megnövelt buszsebesség javítja a rendszer hatékonyságát, illetve kapacitását, és megszünteti az I/O terén jelentkező szűk keresztmetszeteket.
-Az új, teljesen pufferelt DIMM (FBDIMM) memória nagy sávszélességű és kapacitású megoldást kínál, pont-pont jellegű soros kommunikációt alkalmazó fejlett memóriapufferrel. Ennek eredményeképpen a rendszer háromszor olyan gyors, mint a jelenlegi párhuzamos memória-interfészek.
-A továbbfejlesztett (double-bit hibák kijavítását újra megkísérlő) ECC és CRC által nyújtott megbízhatóbb memóriának köszönhetően a rendszer átmeneti hiba fellépése esetén automatikusan újra megpróbálja végrehajtani a címzési és parancsátviteli műveleteket.
-Az új SAS (Serial Attached SCSI) soros merevlemez technológiák még nagy I/O forgalom esetén is magas rendszerteljesítményt nyújtanak.

Az Intel egymagos platformjaira jellemző teljesítmény közel dupláját nyújtó, több alkalmazást és nagyobb munkaterhelési szinteket támogató Primergy Dual S3 generáció nagyobb mozgásteret kínál a növekedéshez.

Az új Primergy generáció műszaki adatai:
-Intel Dual-Core Xeon 5000 sorozatú processzorok és két darab 2 MB-os L2 gyorsítótár: kimagasló teljesítmény, új generációs memória- és I/O-technológiákat tartalmazó kiegyensúlyozott architektúra. A processzorok maximum 3,73 GHz-es sebességgel, 1.066 MHz-es FSB-vel és EM64 technológiát támogató Intel 5000P/V lapkakészlettel rendelhetők.
-Magas rendelkezésre állás a memóriavédelmi mechanizmusokhoz: maximum 32 GB négy részre osztott, regiszteres, teljesen pufferelt DDR2 RAM memória (PC2-4200F), SDDC, memóriatükrözés vagy opcionális memória-melegtartalék (rendszertől függően).
-Nyolcportos alaplapi SAS vezérlő beágyazott IME RAID 0, 1 funkcionalitással.
-RAID 0, 5, 10, 50 RAID on Motherboard (RoMB) bővítési lehetőség az iButton aktiválógombbal és 256 MB RAID gyorsítótár, vagy 256 MB RAID gyorsítótár és BBU opció az alaplapi SAS/RAID vezérlőhöz.
-Maximum hat darab, 146 GB-os SAS merevlemez (15.000 rpm sebesség).
-PCI-Express valamennyi új Dual S3 szerverben.
-Alaplapi Gigabit Ethernet vezérlő.
-Integrált távfelügyeleti vezérlő (iRMC) és IPMI 2.0 a helyi monitor kikapcsolását támogató funkcióval. Az opcionális fejlett Optional iRMC csomag lehetővé teszi a grafikus konzol átirányítását és helyi tároló csatlakoztatását a távoli szerverhez.
-További opciók: redundáns ventilátorok és tápegység, LocalView monitor stb.
-Elő- és hátoldali LED-ek a rackek egyszerű azonosításához.
-Előoldali USB 2.0 csatlakozók.

Az új modellek tovább növelik a Primergy szerverek benchmark világrekordjainak közismerten magas számát: a Primergy BX620 S3 pengeszerver két vadonatúj világrekordot állított fel és ez a rendszer érte el az első és második legjobb MMB3 benchmark-eredményt. A 3 GHz-es kétmagos Intel Xeon 5160 processzorral dolgozó BX620 S3 13.500 MMB felhasználóval érte el a legjobb eredményt, míg a 3,73 GHz-es kétmagos Intel Xeon 5080 processzoros BX620 S3 rendszer 12.900 MMB3 teljesítménnyel a második helyen végzett. A kétfoglalatos/kétprocesszoros Primergy platform maga mögé utasította egy versenytárs négyfoglalatos/kétmagos rendszerét.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés