Connect with us

technokrata

Új világrekordok – kétmagos Intel procikkal

Laptop

Új világrekordok – kétmagos Intel procikkal

A Fujitsu Siemens Computers négy új kétfoglalatos, S3 generációs Primergy szervert jelentett be.

Az RX200 S3 és RX300 S3 rack-, a TX200 S3 torony- és a BX620 S3 pengerendszerek az Intel új Intel Bensley platformjára épülnek, és az új kétmagos Intel Xeon 5000 sorozatú processzorokat tartalmazzák.


Ezek a CPU-k nagyobb teljesítményt és terhelhetőséget biztosítanak, kisebb energiafogyasztás mellett. Az új szerverek fontos jellemzőinek egyike a processzorok beépített virtualizációs képessége, amely jelentősen javítja a szerver kihasználtságát, és több alkalmazás futtatását teszi lehetővé egy gépen. A nagyobb teljesítmény és a jobb kihasználhatóság mellett az ügyfelek számára az új Primergy generáció integrált távfelügyeleti vezérlője (integrated Remote Management Controller, iRMC) által nyújtott egyszerűbb szerverfelügyelet is előnyt jelent.

A Primergy S3 generáció jellemzői:
-A VT technológiát támogató, kétmagos (Vanderpool kódnevű) Intel Xeon processzorok, amelyek biztosítják az új generációs virtualizációs megoldások (például Xen, VMware) által megkövetelt hardveres teljesítményt.
-Minden processzorhoz külön, független második busz van a lapkakészletben (maximum 1,333 GHz). A busz sávszélességét gyakorlatilag megduplázó, megnövelt buszsebesség javítja a rendszer hatékonyságát, illetve kapacitását, és megszünteti az I/O terén jelentkező szűk keresztmetszeteket.
-Az új, teljesen pufferelt DIMM (FBDIMM) memória nagy sávszélességű és kapacitású megoldást kínál, pont-pont jellegű soros kommunikációt alkalmazó fejlett memóriapufferrel. Ennek eredményeképpen a rendszer háromszor olyan gyors, mint a jelenlegi párhuzamos memória-interfészek.
-A továbbfejlesztett (double-bit hibák kijavítását újra megkísérlő) ECC és CRC által nyújtott megbízhatóbb memóriának köszönhetően a rendszer átmeneti hiba fellépése esetén automatikusan újra megpróbálja végrehajtani a címzési és parancsátviteli műveleteket.
-Az új SAS (Serial Attached SCSI) soros merevlemez technológiák még nagy I/O forgalom esetén is magas rendszerteljesítményt nyújtanak.

Az Intel egymagos platformjaira jellemző teljesítmény közel dupláját nyújtó, több alkalmazást és nagyobb munkaterhelési szinteket támogató Primergy Dual S3 generáció nagyobb mozgásteret kínál a növekedéshez.

Az új Primergy generáció műszaki adatai:
-Intel Dual-Core Xeon 5000 sorozatú processzorok és két darab 2 MB-os L2 gyorsítótár: kimagasló teljesítmény, új generációs memória- és I/O-technológiákat tartalmazó kiegyensúlyozott architektúra. A processzorok maximum 3,73 GHz-es sebességgel, 1.066 MHz-es FSB-vel és EM64 technológiát támogató Intel 5000P/V lapkakészlettel rendelhetők.
-Magas rendelkezésre állás a memóriavédelmi mechanizmusokhoz: maximum 32 GB négy részre osztott, regiszteres, teljesen pufferelt DDR2 RAM memória (PC2-4200F), SDDC, memóriatükrözés vagy opcionális memória-melegtartalék (rendszertől függően).
-Nyolcportos alaplapi SAS vezérlő beágyazott IME RAID 0, 1 funkcionalitással.
-RAID 0, 5, 10, 50 RAID on Motherboard (RoMB) bővítési lehetőség az iButton aktiválógombbal és 256 MB RAID gyorsítótár, vagy 256 MB RAID gyorsítótár és BBU opció az alaplapi SAS/RAID vezérlőhöz.
-Maximum hat darab, 146 GB-os SAS merevlemez (15.000 rpm sebesség).
-PCI-Express valamennyi új Dual S3 szerverben.
-Alaplapi Gigabit Ethernet vezérlő.
-Integrált távfelügyeleti vezérlő (iRMC) és IPMI 2.0 a helyi monitor kikapcsolását támogató funkcióval. Az opcionális fejlett Optional iRMC csomag lehetővé teszi a grafikus konzol átirányítását és helyi tároló csatlakoztatását a távoli szerverhez.
-További opciók: redundáns ventilátorok és tápegység, LocalView monitor stb.
-Elő- és hátoldali LED-ek a rackek egyszerű azonosításához.
-Előoldali USB 2.0 csatlakozók.

Az új modellek tovább növelik a Primergy szerverek benchmark világrekordjainak közismerten magas számát: a Primergy BX620 S3 pengeszerver két vadonatúj világrekordot állított fel és ez a rendszer érte el az első és második legjobb MMB3 benchmark-eredményt. A 3 GHz-es kétmagos Intel Xeon 5160 processzorral dolgozó BX620 S3 13.500 MMB felhasználóval érte el a legjobb eredményt, míg a 3,73 GHz-es kétmagos Intel Xeon 5080 processzoros BX620 S3 rendszer 12.900 MMB3 teljesítménnyel a második helyen végzett. A kétfoglalatos/kétprocesszoros Primergy platform maga mögé utasította egy versenytárs négyfoglalatos/kétmagos rendszerét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle