Connect with us

technokrata

Új merevlemezes Sony videókamerák

Laptop

Új merevlemezes Sony videókamerák

A Sony Handycam sorozat legújabb tagjai egyszerűen használhatók, szórakoztatóak és – mindenek felett – praktikusak.


A DCR-SR30E és a DCR-SR50E modell merevlemeze 30 GB kapacitású, melynek köszönhetően LP (hosszú lejátszás) üzemmódban 20 óra 50 percnyi (3 Mbps-os) felvételi időt biztosít, míg standard üzemmódban (6 Mbps-on) ugyanez 10 óra 50 perc. 9 Mbps-os High Quality üzemmódban a készülékek felvételi ideje szintén tekintélyes: 7 óra és 20 perc.

A 60 GB-os DCR-SR70E felvételi ideje LP-üzemmódban 41 óra 50 perc, míg standard üzemmódban 21 óra 40 perc. HQ-üzemmódja szintén nagyvonalúan arányos, 14 óra 40 perces felvételt tesz lehetővé – ami gyakorlatilag egy egész napos filmezéshez elegendő.

Arra az esetre, ha a kamera valamilyen tartalmát a számítógépre szeretné tölteni, a tartozék Handycam Station jó szolgálatot tesz. A bölcső a kamkorder ráhelyezése után azonnal csatlakozik a számítógéphez, és a 2.0-ás USB segítségével rendkívül gyors áttöltési sebességet biztosít. Igény esetén a dokkolóállomás oldalán található közvetlen DVD-író gomb egyszeri megnyomására a készülék teljesen automatikusan lefuttatja a letöltési-írási folyamatot. És tényleg ennyi az egész.

A felvételek biztonsága érdekében maga a merevlemez is többszörös védelemmel rendelkezik. A Sony intelligens védőrendszerének első szintje természetesen a balesetek elleni védelem, melyről speciális ütközéscsillapítók gondoskodnak. De ez még csak a kezdet. A 3G-érzékelő képes észlelni az esés közben jelentkező hirtelen gyorsulást, és ilyen esetben azonnal kikapcsolja az írófejeket. Ezáltal sem a fejekben, sem a lemezben nem okozhat kárt a becsapódás. S ami még ennél is jobb, ha mindez éppen filmezés közben történne, a kamera átmeneti tárba helyezi a felvett adatokat, amíg a meghajtó állapota nem stabilizálódik, és csak ezután írja a mentett adatokat a lemezre. Így semmi sem vész el.

Bizonyos szempontból minden kamera csak annyit ér, amennyit a benne lévő akkumulátor. Ez az oka annak, hogy mind a három új Sony Handycam a Sony STAMINA akkumulátorcsomag által kínált különlegesen hosszú akkumulátor-élettartammal rendelkezik. Ha fontos a maximális működési idő, a kiegészítőként kapható NP-FP90-es akkumulátor ehhez is képes biztosítani az extra energiatartalékot. Használatával az SR70E és az SR50E modellel folyamatosan 6 órán keresztül, míg az SR30E-vel akár 7 órán át is filmezhet. Más szóval, két darab NP-FP90-nel szó szerint egész álló nap használhatja a készüléket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák