Connect with us

technokrata

Oktatási intézmények informatikai infrastruktúráját fejleszti a Synergon

Laptop

Oktatási intézmények informatikai infrastruktúráját fejleszti a Synergon

A Synergon nyolcvanhat magyarországi középiskolának szállít WiFi hálózatok kialakításához eszközöket és szolgáltatásokat.

Európai Uniós pályázati források felhasználásával a Synergon Informatika Nyrt. Önkormányzati Üzletága építette ki a magyarnándori általános iskola új számítástechnikai oktatótermét. Az informatikai infrastruktúra kiépítésén túl a pályázati kiírásnak megfelelően a Synergon szállította a szükséges hardvereket, hálózati eszközöket és szoftvereket is.

Az Országos Szakképzési Tanács előterjesztése alapján született oktatási miniszteri döntés értelmében kiírt közbeszerzési eljárás nyerteseként a Synergon nyolcvanhat magyarországi középiskolának szállít WiFi (szélessávú vezeték nélküli) hálózatok kialakításához eszközöket és szolgáltatásokat.

A két megbízás együttes értéke közel százmillió forint.

Magyarnándor Község Önkormányzata 2005 végén sikeresen pályázott Európai Uniós forrásokra Egységes és többcélú nevelési és oktatási intézményfejlesztés témában. A pozitív elbírálást követő közbeszerzési pályázat nyerteseként a Synergon Informatika Nyrt. Önkormányzati Üzletága szállította és telepítette a magyarnándori általános iskola informatikai tantermének felújításához szükséges eszközöket.

A munkaállomásokon és hálózati eszközökön túl a Synergon oktatási szoftvereket, köztük általános készségfejlesztő, nyelvtanulást elősegítő, valamint egyéb tantárgyi oktatási segédprogramokat is szállított és telepített. Az iskolarekonstrukciós projektnek köszönhetően a felújított tanteremben minden munkaállomás rendelkezik szélessávú Internet eléréssel.

A rekonstrukciós munka közel három hónapot vett igénybe, melynek során az iskola épületét is felújították. Az újonnan kialakított tetőtéri számítástechnikai tanterem berendezését a kábelezéstől a szoftverek telepítéséig a Synergon szakemberei egy hónapon belül végezték el.


Az Országos Szakképzési Tanács előterjesztése nyomán született oktatási miniszteri döntés értelmében, az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága 2006. márciusban központosított közbeszerzés keretében kezdeményezte WiFi hálózatok kialakításához eszközök és a kapcsolódó szolgáltatások szállítását nyolcvanhat hazai középiskolába. A központosított közbeszerzésben azok a cégek vehettek részt, melyek előzetesen megfeleltek a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSzF) minősítésének, így alkalmas beszállítónak bizonyultak az adott eszközök és szolgáltatások körében. A 2006. március 31-én aláírt szállítási szerződés értelmében a Synergon Informatika Nyrt. szállította és telepítette a középiskolákban a WiFi hálózatokat. A közel háromszáz darab Cisco és 3Com hálózati eszköz valamint mobilkártya szállításán és telepítésén túl a Synergon szakemberei végezték a szükséges kábelezési munkákat is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom