Connect with us

technokrata

A Morgan Stanley Budapesten szolgáltató központot hoz létre

Laptop

A Morgan Stanley Budapesten szolgáltató központot hoz létre

A Kóka János megjegyezte: a projekt több milliárd forintos lesz, a részletekről még egyeztetnek.

A Morgan Stanley nemzetközi pénzügyi szolgáltató cég az új üzleti szolgáltató és technológiai központját Budapesten hozza létre. Még ebben az évben, ősszel kezdi meg működését, az alkalmazotti létszám 2009-re várhatóan eléri a 450-500 főt.

Jonathan Chenevix-Trench, a Morgan Stanley International elnöke és Eileen Murray, a Morgan Standley Global Operations and Technology vezetője hangsúlyozta: a budapesti helyszín mellett éles versenyben döntöttek az ország politikai és gazdasági stabilitása, a magyar munkaerő minősége, és a meglévő érdekeltségeikhez kapcsolódó kedvező tapasztalatok alapján. A budapesti központ feladata lesz majd a Morgan Stanley londoni és New York-i központjainak támogatása az üzleti folyamatok, a jelzálog finanszírozás, a pénzügyi ellenőrzés és az IT területén.

Kóka János miniszter szerint Magyarország a térség első számú szolgáltatási központjává kíván válni. Ehhez kedvező tendenciát mutat, hogy a világ nagy cégei kiszervezik szolgáltató központjukat. A GKM aktív szerepet kíván betölteni ennek megvalósításában, ezért olyan csomag összeállításán dolgoznak, amelyet ajánlani tudnak e cégeknek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek