Connect with us

technokrata

Dönthető, forgatható, zoom-os vezeték nélküli webkamera

Laptop

Dönthető, forgatható, zoom-os vezeték nélküli webkamera

A Cisco Systems otthoni és kis irodai hálózati eszközöket gyártó Linksys divíziója bemutatta új, vezeték nélküli webkameráját.


A WVC200 típusjelzésű, hangfelvétel készítésére is alkalmas Wireless-G kamera dönthető, forgatható, és zoom funkcióval is rendelkezik (Pan/Tilt/Zoom, PTZ). A Linksys Business Series termékcsaládjába tartozó új PTZ internetes videokamera a weben keresztül bárhová élőkép- és hangfelvételt küldhet, amit a felhasználók egyszerűen, böngészőn keresztül nézhetnek és hallgathatnak a világ bármely pontjáról.

A hagyományos, PC-hez csatlakozó webkamerákkal szemben az új internetes videokamera saját IP-címmel rendelkezik, így a felhasználók egyszerűen csatlakoztathatják azt meglévő Ethernet vagy vezeték nélküli hálózatukra. A WVC200 kamera előlapján található LCD-kijelző mutatja az aktuális IP-címet, ezért több kamera felügyelete sem jelent nehézséget.

Távvezérelt megfigyelés
A WVC200 képei jelszóval védhetők vagy teljesen nyilvánossá is tehetők. A dinamikus DNS-támogatás révén a kamera könnyen megjegyezhető URL ˝néven˝ érhető el, még akkor is, ha a cég dinamikus IP-címet használ.

A két forgástengely és a kétszeres digitális nagyítás révén a kamera mozgása és fókusza távirányítással is állítható. Egyszerre akár tíz felhasználó is megjelenítheti a kamera képét. A mellékelt szoftverrel több kamera is kezelhető, ezek képe és hangja merevlemezen tárolható, illetve dátum és időpont alapján összetett keresési funkciók is a felhasználók rendelkezésére állnak. A felvétel mozgásérzékelésre indul, de lehetőség van manuális, vagy előre megadott időpontban előre programozott felvétel készítésére. A lejátszás pedig a Windows Media Player programmal is történhet, külön lejátszó szoftverre nincs szükség.

Fejlett videofunkciók
Az MPEG-4 videotömörítéssel jó minőségű, 640×480 pixeles felbontású videofelvétel készíthető nagy képkocka-sebesség mellett. Az MPEG-4 kódolás változó sávszélességű környezetben is jó képminőséget biztosít. A WVC200 az MJPEG videotömörítést is támogatja, ami nagy sávszélességnél garantáltan jó minőségű felvételt biztosít.

Az átfogó képrögzítési képességek között megtalálható még az infravörös szűrő, amellyel külső infralámpa használatával gyenge fényviszonyok között vagy teljes sötétségben is értékelhető felvételek rögzíthetők. A képről pillanatfelvételt (JPEG formátumban) lehet készíteni és tárolni. A pillanatfelvételek ütemezve is elkészíthetők, majd FTP-kiszolgálóra küldhetők.

Megnyugtató biztonság
A PTZ webkamera fejlett funkcióihoz sorolható a biztonsági üzemmód is. Ha a kamera mozgást érzékel, megkezdi a kép- és hangfelvételt, és egyben üzenetet küld az irodába, személyhívóra vagy mobiltelefonra. A kamera által küldött e-mail üzenetekhez rövid videofelvétel is csatolható. Ha a helyzet megkívánja, a felhasználók ezután bejelentkezhetnek az élő videofelvétel megtekintéséhez. A vezeték nélküli helyi hálózat (WLAN) biztonságát szolgáló funkciók közé tartozik a WEP és WPA titkosítás.

Specifikációk:
-CMOS érzékelő üveglencsékkel
-MPEG-4 vagy MJPEG kodekek választható tömörítéssel
-A kép- és hangfelvétel (beépített mikrofonnal) mentése külső merevlemezre
-Beépített webkiszolgáló a távoli eléréshez, a csatlakozott felhasználók részére a képernyőn megjelenített adatokkal
-UPnP-támogatás, amivel az eszköz könnyebben megtalálható a hálózaton
-DDNS-támogatás a Linksys SoloLink és egyéb ingyenes DDNS-szolgáltatásokhoz
-Egyidejűleg akár tíz felhasználó hozzáférése biztosított
-A mellékelt szoftver maximum kilenc kamerával irányíthatja a megfigyelést és képrögzítést
-Riasztás e-mailen keresztül maximum négy e-mail címre, a mozgás érzékelése során felvett rövid videofelvétel csatolt fájlként küldése
-A kamerán elhelyezett LCD kijelző mutatja a készülék teljes IP-címét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle