Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a legújabb penge

Laptop

Itt a legújabb penge

A moduláris felépítésű Sun Blade 8000 megelőz minden pengekiszolgálót a feldolgozási teljesítmény, élettartam, energiahatékonyság és helykihasználás terén.


A Sun Microsystems bemutatta a moduláris Sun Blade 8000 rendszert, mely a maga nemében egyedülálló módon a csúcskategóriás x86-os hardverkörnyezetekhez készült.

A Sun Blade 8000 a hasonló pengekiszolgálókhoz képest kétszer hosszabb rendszerélettartamot és I/O-feldolgozási teljesítményt kínál, ugyanakkor negyedével kevesebb helyet igényel. Ráadásul a piacvezető állványba szerelhető szerverekkel összevetve az új moduláris rendszer legalább kétszer nagyobb I/O-teljesítményt és akár 40 százalékkal alacsonyabb áramfelhasználást biztosít, ugyanakkor csupán feleakkora helyet igényel. Mindez az üzemeltetési környezet fenntartásával járó rendszeres költségek terén mintegy 49 százalékos csökkenést jelent, a hasonló konfigurációjú, állványba szerelhető szervereknél és pengekiszolgálóknál akár 60 százalékkal alacsonyabb vételi ár mellett.

Mivel a Blade 8000 nagy teljesítményű, x86-os hardverkörnyezetet igénylő számítási feladatokhoz készült, ezért kiváló adatközponti számítási magként működhet szerverkonszolidáció és virtualizáció, üzleti alkalmazások, nagy volumenű HPC-rendszerek és a világelső Solaris 10 operációs rendszer alatt futó, nagy igénybevételnek kitett adatbázis-kezelők esetében. Annak ellenére, hogy a Sunon kívül egyetlen rendszergyártó cég sem tud a Solaris 10-hez átfogó, x64-es architektúrájú megoldást kínálni, a Sun Blade 8000 még a Linux és Windows szoftverkörnyezeteket is támogatja. Sőt, a most bemutatott rendszert kimondottan úgy alakították ki, hogy megfeleljen a nagyobb I/O-teljesítményt, áramfelhasználást, hatékonyabb hűtést és a pengekiszolgálók jobb helykihasználását előirányzó későbbi fejlesztéseknek is. Így a Blade 8000 esetében a piac vezető pengekiszolgálóihoz hasonlítva is mintegy kétszer hosszabb hasznos élettartammal számolhatunk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés