Connect with us

technokrata

Nemzetközi elismerés az AAM-nek

Laptop

Nemzetközi elismerés az AAM-nek

A magyar tanácsadó Bulgária EU csatlakozását segítette.

Egyetlen magyar résztvevőként az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. elismerést kapott az idei Constantinus díjátadó gálán. Az osztrák vezetési és IT tanácsadók szövetsége által felkért nemzetközi zsűri azt értékelte, hogy a vállalat az EU áfa-információs rendszerének bevezetéséhez kapcsolódó tanácsadási tevékenységével hozzájárult Bulgária EU csatlakozásához.

Az osztrák UBIT – a vezetési és IT tanácsadókat tömörítő nemzeti szervezet – által idén negyedik alkalommal odaítélt Constantinus-díj az egyik legrangosabb elismerést jelenti a tanácsadói szakmában, melyre 2006-tól nemzetközi kategóriában az európai tanácsadókat tömörítő FEACO szervezet tagjai is pályázhatnak.

A június végén Grazban megtartott díjkiosztó gálán így most először egy magyar tanácsadó vállalat képviselői is az ünneplő nyertesek közé állhattak: az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. Bulgáriában végzett munkájának köszönhetően harmadik helyezést ért el. A magyar tanácsadót a 23 jelölt közül csupán két vállalat előzte meg – lengyelországi projektjével a bit Consulting GmbH, illetve new yorki munkájával az IRIAN Solutions GmbH.
Az AAM szakemberei által 2005 januárja és 2006 szeptembere között véghezvitt, tisztán EU forrásból finanszírozott projekt célja, hogy Bulgáriában is elinduljon az EU áfa-információs rendszere (VIES – VAT Information Exchange System). Ennek implementálása az ország Európai Unióhoz történő csatlakozásának egyik előfeltétele.

A zsűri értékelésében kiemelte, hogy az elszámolási rendszer bevezetése kapcsán nyújtott tanácsadói tevékenységével az AAM nagymértékben elősegítheti Bulgária EU csatlakozását, és a vállalat által megvalósított projekt mintaként szolgálhat a csatlakozni kívánó országok számára.

Az AAM számára ugyanakkor nagy elismerést jelent az is, hogy a bulgár adminisztráció a projekt első fázisát követően kibővítette a kezdetben is közel 1 millió euró értékű projekt feladatkörét. Ez, illetve a hasonló sikerek a magyar vállalat számára újabb utat jelentenek a nemzetközi terjeszkedés felé.

Az AAM 2005-ben elért majd 2 milliárdos árbevételének már közel 16 százalékát realizálta külföldön végzett tanácsadói tevékenységből, tavaly év végén pedig irodát nyitott Romániában.

A most elért siker valószínűvé teszi, hogy a vállalat hamarosan Bulgáriában is állandó képviseletet létesít, melynek eredményei hozzájárulhatnak a 2006-ra kitűzött 3,5 milliárdos árbevétel realizálásához.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák