Connect with us

technokrata

Csökkentette árait a Magyar Telekom

Laptop

Csökkentette árait a Magyar Telekom

A szabályozó hatóság nyilvánosságra hozta határozat tervezetét a Magyar Telekom Nyrt. helyi hurok és helyi bitfolyam átengedésre vonatkozó referencia ajánlatáról.

A Magyar Telekom Nyrt. bejelentette, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa nyilvánosságra hozta határozat tervezetét a Magyar Telekom új helyi hurok és helyi bitfolyam átengedés referencia ajánlatára vonatkozóan.

Ez a bejelentés a főbb változásokat mutatja be a szabályozó hatóság 2006. július 14-én közzétett határozattervezete alapján, az új díjakat visszamenőlegesen 2006. január 19-től kell alkalmazni. Főbb változások a hurokátengedési referencia ajánlatban:

 • Az új referencia ajánlat alapján a társszolgáltatók számára lehetővé válik az alhurok teljes és részleges bérlése a Magyar Telekom hálózatában.
 • A társszolgáltatók a használaton kívüli helyi hurkokat is kibérelhetik szolgáltatások nyújtására, amennyiben az adott használaton kívüli helyi hurok átengedése a Magyar Telekom számára nem jelent aránytalan terhet.
  Ebben a bejelentésben szereplő adatok a határozattervezet adatainak felelnek meg.

  1. Alap havidíjak

  A most közzétett tervezett alap havi díjak a becslések szerint a korábbi (2005. augusztustól alkalmazott) díjakhoz képest 1-4%-os csökkenést jelentenek. Az alábbi táblázat az új alap havidíjakat tartalmazza (ÁFA nélkül):

  2. A kapcsolódó szolgáltatások díjazása

  A kapcsolódó szolgáltatások díjai közül több az eddigi egyszeri díjhoz képest havidíjasításra került. A Hatóság a Magyar Telekom által beadott költségmodellt módosította, ami a kapcsolódó szolgáltatások díjainak nagy mértékű csökkenését eredményezte. Ennek megfelelően például a hurokfelmérés egyszeri díja 75%-kal 9.364 Ft-ra, míg a helyi bitfolyam hozzáférési link havi díja 86%-kal 4.889 Ft-ra csökkent. • Szólj hozzá!

  További Laptop

  Technokrata a Facebookon

  Népszerű

  Hirdetés

  Tipp

  LifeStyle