Connect with us

technokrata

Minden IT-mentor munkába állt

Laptop

Minden IT-mentor munkába állt

Sikeres tanulóév.

Az IT-mentor projekt célcsoportjának minden tagja, a tervezett ütemezés szerint, 2006. július 1-jével megkezdte a 12-hónapos munkatapasztalat szerző gyakorlatát. Az öthónapos intenzív képzést az IT-mentorok sikeresen elvégezték és jelenleg már új munkahelyeikkel ismerkednek.

A foglalkoztatók kiválasztása a célcsoport tagjai számára személyre szabottan történt, figyelembe vettük a képzés során megszerzett kompetenciákat és lehetőség szerint kihasználtuk az IT mentorok eredeti végzettségével kapcsolatos szinergiákat is.

A projekt kiemelkedő sikere, hogy az információs társadalom mentor, mint középfokú végzettséget adó szakképesítés regisztrálása az OKJ informatikai szakmacsoportjában megtörtént ez év szeptemberétől a Budapesti Gazdasági Főiskolán felnőttképzés keretében megkezdődik a felsőfokú IT-mentorok képzése is.

Számítunk arra, hogy a projektünk bebizonyítja, hogy a ma még a társadalom széles rétegei számára érthetetlen és elérhetetlen számítógépek és világháló megismerése, használata az IT mentorokon keresztül országszerte valósággá válik. Ha majd túllépünk a projekt keretein és megfelelő „elosztásban” nagyszámú (több ezer), képzett IT mentor dolgozik az országban, az eredmény nem lehet kétséges.

A szakma további élete, fejlődése szempontjából meghatározó a képzés, a tapasztalatszerzés és annak során szerzett ismeretek visszacsatolása, hasznosítása. A következő egy év során legfontosabb feladatunk az információk folyamatos cseréje a partnerség tagjai mint munkáltatók, a foglalkozási gyakorlatot biztosító szervezetek és a munkatapasztalatot szerző IT-mentorok között, valamint ennek dokumentálása, rendszerbe foglalása a képzés, a szakma gyakorlásának leghasznosabb tartalmú és formájú kialakulása érdekében.

A következő 1 évben a foglalkoztatásra kerülő 41 IT mentor, mint innovátor, felnőttképzési konzulens, távoktatási tutor, kisvállalati rendszergazda, közösségi Internet-szolgáltatás üzemeltető, vezetői asszisztens kap lehetőséget arra, hogy megfeleljen az egyre növekvő munkaerőpiaci elvárásoknak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom