Connect with us

technokrata

Négy Halk, Erős Mini PC Intel CPU-khoz

Laptop

Négy Halk, Erős Mini PC Intel CPU-khoz

Nem kellett sokat várnunk, mire megjelentek a Pentium D alapú barebone rendszerek. Már most három gyártó támogatja a kétmagos processzorokat, halk működést is garantálva.


Mini-PC esküvői ruhában?

A teljesen fehérbe öltöztetett mPC 945 egyből ismerősnek tűnik. A ház kerete acélból készült, az előlapi ajtók azonban olcsó-kinézetű műanyagból készült. Az alsó ajtó mögött audió, Firewire és USB csatlakozókat találunk, a többfunkciós kártyaolvasó társaságában. A felső ajtó mögött az optikai meghajtónak áll rendelkezésére némi hely. A hátlapi csatlakozók mindegyike színkódolt, és rendezett.

Modell

Chipset

Támogatott CPU-k

FSB

RAM modulok

HDD Interfész

LAN

Hang

Áttekintés

MSI mPC 945

Intel 945G / ICH7

Pentium D / Pentium 4

533 / 800 / 1066 MHz

DDR2 Kétcsatornás 533 / 667

1 x SATA / 1 x IDE

1 x Gigabit Ethernet

7.1 High Definition Audio

Ha felnyitjuk az mPC 845 fedelét, láthatjuk, mennyi kompakt barebone PC-ről van szó. Ez persze hatással van a bővíthetőségre is: csak egy merevlemez, és egy 5.25″-os optikai meghajtó fér el benne. SATA-csatlakozóból is csak egy kapott helyet benne; a kézikönyv szerint plusz egy rendelhető hozzá.
A nagy CPU-hűtő hőcsöves, rézmagos technikát használ, hogy eltávolítsa a hőt az érintkezési felületről. Egy 80mm-es ventilátor került ide, ami hallható módon szállítja el a hőt a rácsok közül. Ahogy egyre jobban terheljük a CPU-t, úgy nő a rendszer zaja is. Nagy terhelés alatt közel 50 dB(A) zajszintet sikerült elérni. Ezért a CPU-hűtő és a hátsó rendszerhűtő tűnik a leginkább felelősnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek