Connect with us

technokrata

Minősítetten magas szinten a hazai rendszerépítés

Laptop

Minősítetten magas szinten a hazai rendszerépítés

Microsoft Gold Partner lett és további ISO minősítéseket szerzett a KFKI-LNX.

A KFKI Csoporthoz tartozó ICON és IQSYS után a KFKI-LNX Hálózatintegrációs Zrt. is megszerezte a „Microsoft Gold Partner” minősítést. A multinacionális cég rangos elismerése azt bizonyítja, hazánkban is rendelkezésre áll az a szakembergárda, amely Microsoft alapon képes megoldani az üzemeltetés és rendszerépítés legbonyolultabb problémáit, sőt jelentős megrendeléseket sikerül elnyerni. A bizalomépítés további lépése az új ISO tanúsítványok megszerzése is.

A Microsoft többféle partneri kategória alapján minősíti a termékeit értékesítő vállalatokat. Az IT-infrastruktúra megoldások területén (Advanced Infrastructure Solutions és Networking Infrastructure Solutions) csak néhány hazai cég rendelkezik tanúsítvánnyal, amelyek közül a KFKI-LNX-nek sikerült most „arany fokozatot” elérnie. A KFKI Csoport másik két tagvállalata, az ICON és az IQSYS korábban már megszerezték a saját ágazatuknak megfelelő Microsoft Gold Partneri címet. „Az IT-rendszerek üzemeltetésében és építésében elért eredmény nagyon fontos állomás a KFKI-LNX számára” – fejtette ki Menyhért Zoltán, a cég üzemeltetésért felelős műszaki igazgatója. Ezen tevékenységeket a vállalat húsz, Microsoft képesítéssel rendelkező munkatársa támogatja. A Microsoft alapú IT-rendszerek üzemeltetése és építése ebben az évben várhatóan meghaladja a cég árbevételének 10 százalékát.

A cég nem csak mások számára nyújt IT-biztonsági megoldásokat, hanem saját működésében is megújította rendszerét, a szabványok alkalmazását. „Bevezetésre került az MSZ ISO/IEC 27001:2006 Információbiztonsági Irányítási Rendszer valamint az MSZ EN ISO 14001:2005 Környezetközpontú Irányítási Rendszer” – közölte Forró Péter, a cég minőségügyi vezetője. Az irányítási rendszer kialakításakor részletes kockázatelemzés készült, valamint széleskörűen felmérték a cég tevékenységéhez kapcsolódó környezeti hatásokat. Megtörtént a rendszer független tanúsítóval történő auditálása is. „Ezzel jelentősen emelkedett a KFKI-LNX belső, valamint ügyfelei adatainak biztonsága. Ugyancsak sokat javult a dolgozók környezettudatos gondolkodása” – zárta szavait a minőségügyi vezető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle