Connect with us

Hirdetés

technokrata

A leggyorsabb európai szuperszámítógép

Laptop

A leggyorsabb európai szuperszámítógép

Az Intel bejelentette, hogy legújabb Intel Itanium 2 processzora működteti Európa leggyorsabb szuperszámítógépét.

Az Intel gratulációját fejezte ki a CEA-nak és Bullnak a Tera-10, egy 50 teraflopos rendszer (50 billió lebegőpontos művelet másodpercenként) megalkotásáért, amely a LINPACK Benchmark alapján 42,9 teraflopos teljesítményével új európai sebességrekordot állított fel.

A TERA- 10 rendszer 4.532 darab Intel Itanium 2 (korábbi kódnevén Montecito) processzorra épül. Az 544 darab, egyenként 8 kétmagos processzorral ellátott Bull NovaScale 6160 csomópont, kizárólag adatfeldolgozásra készült. A TERA 10 szuperszámítógép a CEA szimulációs védelmi rendszerhez készült, melynek célja, hogy garantálja a francia nukleáris elrettentő erő biztonságos és megbízható működését. A CEA világszerte számos partnerrel dolgozik közös együttműködési projektek létrehozásán.

Az Intel Itanium processzor család olyan alkalmazások számára készült, melyek hasznot húznak a nagyméretű gyorsítótárból és a fejlett párhuzamos feladatvégrehajtási képességekből.

A Montecito-t, a következő generációs Itanium processzort, melyet kétmagos technológia, háromszoros gyorsítótár méret, négyszeres thread count, valamint az Intel Virtualization Technology jellemez, ezen a nyáron mutatják be. A processzor kétszeres teljesítményt nyújt, valamint energiahatékonysága a korábbi generációhoz képest 2,5-szer nagyobb, és gyorsítótár megbízhatósága is jelentős fejlődésen ment keresztül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés