Connect with us

Hirdetés

technokrata

A 20F éves jelentés késedelmes benyújtása

Laptop

A 20F éves jelentés késedelmes benyújtása

A Magyar Telekom tájékoztatta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) a 2005. évi 20F éves jelentés késedelmes benyújtásáról, mivel nem tudta tartani az Egyesült Államok 1934. évi Értékpapírpiaci Törvénye által előírt 2006. június 30-i határidőt. A Társaság a tájékoztatást a következő tartalommal nyújtotta be a SEC-nek:

„A Magyar Telekom Nyrt. és a Társaság bizonyos leányvállalatainak 2005. december 31-én lezárult pénzügyi évre vonatkozó pénzügyi beszámolójának auditálása során a könyvvizsgáló (PricewaterhouseCoopers) a Társaság leányvállalatai által megkötött két szerződést aggályosnak talált, mivel a szerződések potenciálisan megsérthették a Társaság belső kontroll-rendszerét, illetve a releváns jogszabályokat. A könyvvizsgáló észrevételezte a szerződések szokatlan természetét és azt, hogy azokból látszólag nem származott előnye a Társaságnak, valamint leányvállalatainak. A Társaság vizsgálatot indított a szerződések ügyében. A vizsgálatot független jogi tanácsadó végzi a Társaság Felügyelő Bizottsága Ellenőrző Bizottságának felügyeletével. A fentieken túl a Társaság igazságügyi számviteli szakértőt is megbízott a vizsgálat támogatásával.

A folyamatban levő vizsgálatra tekintettel a Társaság Igazgatósága még nem fogadta el a Társaság 2005. december 31-én lezárult pénzügyi évre vonatkozó éves pénzügyi beszámolóját („2005. évi pénzügyi beszámolók”). Következésképpen a könyvvizsgáló nem tudja befejezni a 2005. évi pénzügyi beszámolók auditálását, illetve nem tud könyvvizsgálói jelentést kibocsátani. A Társaság értesítette a vizsgálatról a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, az Egyesült Államok Igazságügyminisztériumát és Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét, valamint egyéb szabályozó hatóságokat.

A vizsgálat nem zárult le 2006. június 30-ig, és a Társaság szerint nem várható annak 2006. július 15-ig történő lezárása sem, így nem várja, hogy a fenti időpontok bármelyikéig rendelkezésre álljanak a 2005. évi auditált pénzügyi beszámolók. A Társaság nem tudja pontosan megítélni, hogy mikor fejeződik be a vizsgálat, illetve mikor fognak rendelkezésre állni ezen pénzügyi beszámolók.

A Társaság 2006. február 13-án, március 30-án, április 26-án, valamint május 11-én tájékoztatta a piacot a folyamatban levő vizsgálatról. A 2005. évi auditált pénzügyi beszámolók nyilvánosságra hozásának, valamint a kapcsolódó 20-F jelentés leadásának időpontjáig a Társaság a piac megfelelő tájékoztatása érdekében publikálta a 2005. december 31-én lezárult évre, illetve a 2006. március 31-én lezárult negyedévre vonatkozó nem auditált pénzügyi információkat.”

A Magyar Telekom az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének adott tájékoztatásában kijelentette, hogy nem várható az elmúlt pénzügyi évről készült eredménykimutatásban szereplő működési eredmények jelentős változása.

A Társaság elkötelezett az iránt, hogy teljes mértékben megfeleljen az ügyben illetékes hatóságok követelményeinek és elvárásainak. A Társaság törekszik arra, hogy az ésszerűen lehetséges legrövidebb időn belül megtartsa évi rendes Közgyűlését és elfogadtassa éves eredményeit, valamint az osztalékfizetésre vonatkozó javaslatot.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés