Connect with us

technokrata

Új Samsung hibrid merevlemez

Laptop

Új Samsung hibrid merevlemez

A Samsung Electronics új hibrid merevlemezzel (Hybrid Hard Disk, HHD) jelentkezik a piacon, mely a flashmemóriát a hagyományos merevlemezzel egyesítő meghajtójának prototípusa.

A termék 128 és 256 MB kiegészítő memóriával kerül forgalomba, és első alkalommal a Seattle-ben megrendezett WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) nemzetközi kiállításon mutatták be a nagyközönségnek.

A hibrid merevlemez ötvözi a mágneses és memória alapú adattárolás előnyeit úgy, hogy az a jelenlegi rendszerekkel kompatibilis marad. A nagy kapacitású mágneses adatrögzítést kombinálja az alacsony energiafogyasztású, nagyon megbízható és gyors írás/olvasára képes NAND memória technológiával, mindezt minimális extra költség mellett.

A Samsung 128 és 256 MB kapacítású OneNAND chipeket alkalmaz, melyek különösen energiatakarékosak, az eddigieknél megbízhatóbb és gyorsabb adatátvitelt tesznek lehetővé. Az új technológiának köszönhetően a felhasználó kétszer gyorsabb operációs rendszer betöltődést, vagy az energiatakarékos állapotból való visszatérés idejének a jelentős csökkenését tapasztalhatja. Az átlagos energiafogyasztás is csökken, így az akkumulátor 20-30 perccel nagyobb üzemidőt biztosíthat.

A hibrid technológia alkalmazásával szükségtelenné válik, hogy a merevlemez folyamatosan működjön, amikor a számítógép akkumulátorról üzemel, így egyben kevésbé sérülékeny az ütésekkel és rázkódással szemben is.

Működés közben, amikor a memória megtelik adatokkal a HHD mechanikus része felpörög és kiírja azokat, illetve beolvassa a memóriatárolóba, ezzel elérhető, hogy 10-20 perc üzemidő alatt a mechanikus rész csak néhány másodpercet üzemel. A HHD puffere 108 MB/s olvasási és 18 MB/s írási sebességgel rendelkezik, ami a jelenleg elérhető legmagasabb teljesítmény. A meghajtó SATA 3.0 kompatibilis NCQ támogatással kiegészítve. Az új hibrid merevlemezzel 8 – 25 másodperc boot idő takarítható meg, míg az akkumulátor üzemideje közel 8-10 százalékkal növekszik.

A hibrid meghajtó lehetővé teszi a PC fejlesztőknek, hogy olyan értéknövelt szolgáltatásokkal egészítsék ki termékeiket, amelyek azonnali indítást vagy gyorsabb adatfeldolgozást igényelnek.

A Samsung a harmadik negyedévben szállítja a mintatermékeket vásárlóinak, nagyobb mennyiségben a termék januárban, a Windows Vista megjelenésekor lesz majd elérhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek