Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új rekordokat állított fel az Intel

Laptop

Új rekordokat állított fel az Intel

Az Intel nyilvánosságra hozta 20 kulcsfontosságú, kétprocesszoros szerver és munkaállomását érintő, rekordokat döntő teszteredményeit.

Az első, Intel Core mikroarchitektúrán alapuló, hamarosan bevezetésre kerülő processzor – a korábban ˝Woodcrest˝ kódnéven ismert Dual-Core Intel Xeon 5100 sorozat – akár 125 %-os teljesítménynövekedést nyújthat az előző generációs kétmagos Intel Xeon processzorokhoz képest és akár 60 %-os előnnyel rendelkezik az x86-os architektúrájú versenytársakkal szemben, ami biztosítja az elsőséget a teljesítmény/fogyasztás összehasonlításban.

Az FB-DIMM (fully-buffered dual in-line technology) nagyobb memóriakapacitást, átviteli sebességet és megbízhatóságot tesz lehetővé, ami kritikus a többmagos, a legújabb technológiákat, például virtualizációt felvonultató platformok számára, hogy kielégítsék a nagyobb számítási teljesítmény iránti igényt.

Az Intel Xeon MP processzorokkal tavaly óta együtt érkező Intel Virtualization Technology olyan szilícium-szintű szoftveres támogatást nyújt, amellyel javítható a megbízhatóság és az együttműködés, ez pedig fokozza a iparági innovációt. Az Intel Active Manager napjaink összetett adatcenterek és vállalati környezetek kezeléséhez a hardvert, a szoftvert és a firmware-t egyesíti. Az Intel I/O Acceleration Technology az alkalmazások válaszidején, a szerverek I/O teljesítményét és megbízhatóságát javítja.
Az Intel új szerver és munkaállomás platformjai, melyeket Bensley és Glidewell néven illettek, korábban a kétmagos processzorokhoz készültek. Ezen felül támogatni fogják a kétmagos és négymagos, 65 nanométeres gyártási technológiával készülő processzorokat a jövőben.

Az első processzorok a Bensley és Glidewell platformokhoz a korábban Dempsey kódnévvel illetett kétmagos Intel Xeon processzor 5000 szériájában szerepelnek. A március óta kapható platformok a szerver és munkaállomás szegmensben egyedülálló teljesítményt, alacsonyabb energia felvételt nyújtanak rendkívül kedvező áron.

Az 5000-es szériát kiegészítve, Bensley és Glidewell számára a következő processzort – a kétmagos Intel Xeon processzorok 5100-as sorozatát júniusban indítja útnak a vállalat. Az Intel Core mikroarchitektúrára épülő processzorok legfeljebb 65 wattot fogyasztanak majd.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés